Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Jalžabeta gorjela kuhinja u podrumu kuće

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

JVP Varaždin izvijestio je o požar kuće u Jakopovcu.

U nedjelju, 19. rujna, u 21:16 sati zaprimljena je dojava o požaru kuće u Jakopovcu.

Varaždinski su vatrogasci na dojavu izašli s navalnim vozilom i autocisternom, a istodobno je na mjesto upućen DVD Jalžabet i DVD Jakopovec. Dolaskom na mjesto već su stigli vatrogasci DVD-a Jalžabet i Jakopovec koji su započeli s gašenjem požara u podrumu kuće.

– Mi smo se priključili gašenju s još jednim C mlazom vode. U kući smo isključili struju i zatvorili plin. Vlasnik kuće nam je potvrdio da su svi ukućani izašli van iz kuće. Gašenje je vršeno kombiniranom navalom tako da smo jednim mlazom išli unutra, a jednim mlazom smo gasili kroz prozor na mjestu gdje je nastao požar. Požar je ubrzo stavljen pod kontrolu i ugašen. Požar je započeo u podrumskoj prostoriji koja je služila kao kuhinja, i u njoj je gorjela perilica, napa, a nagorjeli su i drveni kuhinjski elementi. Za gašenje smo utrošili 500 litara vode. Nakon toga je izvršeno odimljavanje nadtlačnim ventilatorom i provjeravanje svih prostorija. U jednoj sobi je pronađen uplašen pas kojeg smo odnijeli vlasniku – objavio je JVP Varaždin.

Kad više nije bilo opasnosti od ponovnog zapaljenja izvršena je posprema opreme i povratak u postrojbu, a na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Jalžabet i Jakopovec. Na intervenciji su bili i djelatnici policije.

Crna kronika

Detalji jučerašnje nesreće: 72-godišnji vozač prešao na drugu traku, ispao iz vozila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 22. listopada, oko 15 sati u Lepoglavi smrtno je stradao muškarac starosti 72 godine, a detalje nesreće objavila je danas PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno, kako je osobnim vozilom iz smjera Bednje u smjeru Lepoglave upravljao 72-godišnjak.

Dolaskom u Trakošćansku ulicu i ulaskom u lijevi oštri zavoj na blagoj nizbrdici vozilom je prešao u desno gdje je prednjim desnim kotačem udario u rubni kamen nogostupa, kojom prilikom je izgubio kontrolu nad vozilom, te je u zanošenju vozilom prošao ponovno u lijevo preko ceste na meki teren i prednjim je djelom udario u zemljani nasip, uslijed čega je vozilo odbačeno u zrak, te palo na desni bok, kojom prilikom je vozač ispao iz vozila, dok se vozilo ponovno prevrnulo na kotače, te se zaustavilo.

Uslijed zadobivenih ozljeda nesretni muškarac je preminuo na mjestu događaja, te je smrt konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

U nesreći kod Lepoglave smrtno stradao vozač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-74 kod Lepoglave došlo je do prometne nesreće.

U nesreći je muškarac starosti 72 godine sletio s ceste i od posljedica ozljeda na mjesto preminuo.

Promet teče usporeno i promet reguliraju policijski službenici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje