Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Ludbrega 36-godišnjakinja izazvala sudar, prometna nesreća i u Hrašćici

Objavljeno:

- dana

Jučer su se dogodile prometne nesreće kod Ludbrega i u Hrašćici.

U Globočecu Ludbreškom ozlijeđene su dvije osobe. Žena starosti 36 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Koprivnice, te je u Ludbreškoj ulici započela radnju pretjecanja, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, a u trenutku kada je osobnim vozilom u istom smjeru ispred nje upravljala 46-godišnjakinja i započela skretati lijevo u dvorište. U tom trenutku je došlo do udara prednjeg djela vozila u stražnji lijevi dio drugog vozila koje je odbačeno na kolni ulaz dvorišta. Ozljede su zadobile obije vozačice osobnih vozila, te im je medicinska pomoć pružena u Zavodu za hitnu medicinu varaždinske županije.

U Hrašćici u večernjim satima u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Sračinca. Uslijed ne držanja potrebitog razmaka prilikom kretanja vozila u slijedu, prednjim je djelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 41-godišnjak, a koji je smanjivao brzinu i bio u fazi skretanja desno prema dvorištu. Ozljede je zadobio 41-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne.

Crna kronika

Muškarac (58) iz Donjeg Vratna terorizirao ženu i djecu, ima i oružje, pa Odvjetništvo traži istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Varaždinu kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetništva da se mjere opreza izrečene 58-godišnjaku zamijene istražnim zatvorom.

Naime, optužnicom se 58-godišnjaka iz Gornjeg Vratna tereti da je od siječnja 2015. godine pa nadalje, počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje, sve na štetu supruge i troje maloljetne djece te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sud je odbio prijedlog za zamjenu mjera opreza istražnim zatvorom i rješenjem produljio trajanje mjera opreza.

– Državno odvjetništvo smatra kako se radi o pogrešnoj odluci jer je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenik u više navrata kršio naložene mjere opreza zabrane približavanja i udaljenja iz doma i kako njegovo ponašanje jasno ukazuje na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo – ističe Državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prijevara na društvenoj mreži: uplatio novac prodavaču knjiga, no robu nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 25. listopada, osobno je policiji pristupio 31-godišnjak s područja Međimurske županije, od koga je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Naime, u prvoj polovici mjeseca listopada ove godine na oglasniku „Facebook Marketplace“ naišao je na oglas u kojemu se osoba predstavila alias imenom i prodavala kolekciju knjiga.
Nakon dogovora kupnje kolekcije za novčani iznos od više stotina kuna oštećeni je prema uputi prodavatelja, putem „Air Cash“ usluge uplatio traženi novac, a dok je dostava trebala biti obavljena unutar dva radna dana, a što se nije dogodilo te je prekinuta sva daljnja komunikacija s oštećenim kada je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Savjetujemo građane da pripaze prilikom kupnje putem interneta te da prije same transakcije provjere je li bilo sličnih prijevara, odnosno da na neki način dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja. Također bi bilo najbolje kupovati putem verificiranih internet prodavatelja, jer prevaranti najčešće privlače kupce nižom cijenom, koja se na kraju pokaže skupljom varijantom – poručuju iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje