Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Ludbrega pljuskao svoju ženu po licu i prijetio joj smrću te je namjerno udario autom

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i pokušaja teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja da je muškarac tijekom 2017. i 2018. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom, u alkoholiziranom stanju učestalo vrijeđao svoju suprugu, udarao ju rukama po tijelu i pljuskao ju po licu te joj prijetio smrću. Ona je u više navrata bježala iz kuće i skrivala se, a prisutna su bila i njegova maloljetna djeca.

Naime, na Štefanje je na cesti između Svetog Đurđa i Karlovca Ludbreškog, u alkoholiziranom stanju, tijekom prepirke za vrijeme vožnje osobnim automobilom, prisilio svoju suprugu da prekine vožnju i istjerao ju iz vozila. Potom je nastavio vožnju i prednjim dijelom vozila udario ju u stražnji dio tijela, od čega je ona zadobila lake ozljede.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje