Povežite se s nama

Crna kronika

Kod maloljetnika pretragom pronađena droga, a kod 39-godišnjaka pištolj ručne izrade i dvije puške

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Varaždinska policija javila je o dvjema pretragama doma na području Varaždinske županije.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu kuću i pripadajuće prostorije kojima se koristi 17-godišnjak.

Isti je tom prilikom policijskim službenicima dragovoljno predao nekoliko vrećica sa sadržajem sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu ukupne mase 13,9 grama, nekoliko vrećica sa sadržajem nepoznate praškaste materije bijele boje nalik na drogu amfetamin ukupne mase 28,1 grama, 13,6 grama nepoznatih tableta žute boje, precizne digitalne vage, mobitele, novac i drugo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje nad istim.

Osim toga, u srijedu, 26. listopada, u vremenu od 17 do 17,52 sati temeljem naloga Prekršajnog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija hrvatskog državljanina starosti 39 godina.

Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli pištolj ručne izrade s prigušivačem, prerađenu pušku te zračnu pušku. Protiv navedenog 39-godišnjaka u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje