Povežite se s nama

Crna kronika

Kod muškarca nađeno 14,6 grama kokaina, Sud smatra da je to količina za osobnu konzumaciju

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 8. rujna podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je optuženi hrvatski državljanin star 38 godina oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Optužnicom se okrivljenika tereti da je 6. travnja 2019. u svojem automobilu držao, radi daljnje prodaje, 14,60 grama droge kokain, a sud je oslobodio okrivljenika od optužbe s obrazloženjem da se ne radi o drogi za daljnju prodaju, nego za osobnu konzumaciju. Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Državno odvjetništvo smatra kako je sud posve nekritički i neosnovano prihvatio obranu okrivljenika da se radi o drogi za osobne potrebe, iako je u postupku utvrđeno da pronađena droga premašuje količinu za osobne potrebe, kao i da je droga bila skrivena u kućištu krovnog svjetla vozila te da je njezina vrijednost oko 9000 kuna, a okrivljenik je osoba bez prihoda i bez imovine – objavio je DORH.

U optužnici je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje.

Crna kronika

Detalji jučerašnje nesreće: 72-godišnji vozač prešao na drugu traku, ispao iz vozila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 22. listopada, oko 15 sati u Lepoglavi smrtno je stradao muškarac starosti 72 godine, a detalje nesreće objavila je danas PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno, kako je osobnim vozilom iz smjera Bednje u smjeru Lepoglave upravljao 72-godišnjak.

Dolaskom u Trakošćansku ulicu i ulaskom u lijevi oštri zavoj na blagoj nizbrdici vozilom je prešao u desno gdje je prednjim desnim kotačem udario u rubni kamen nogostupa, kojom prilikom je izgubio kontrolu nad vozilom, te je u zanošenju vozilom prošao ponovno u lijevo preko ceste na meki teren i prednjim je djelom udario u zemljani nasip, uslijed čega je vozilo odbačeno u zrak, te palo na desni bok, kojom prilikom je vozač ispao iz vozila, dok se vozilo ponovno prevrnulo na kotače, te se zaustavilo.

Uslijed zadobivenih ozljeda nesretni muškarac je preminuo na mjestu događaja, te je smrt konstatirana od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

U nesreći kod Lepoglave smrtno stradao vozač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-74 kod Lepoglave došlo je do prometne nesreće.

U nesreći je muškarac starosti 72 godine sletio s ceste i od posljedica ozljeda na mjesto preminuo.

Promet teče usporeno i promet reguliraju policijski službenici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje