Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica muškarac (70) se otrovao ugljičnim monoksidom, prevezen je u bolnicu

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 22. siječnja, oko 12.15 sata u Ulici braće Radića u Svibovcu Topličkom u kupaonici obiteljske kuće muškarac starosti 70 godina otrovao se ugljičnim monoksidom, javila je PU varaždinska.

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo povratom plinova ugljičnog monoksida unutar kupaone kao posljedica rada plinskog bojlera i nape u kuhinji.

Ozlijeđeni je prevezen po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u Opću bolnicu Varaždin, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Kako bi se izbjegli tragični događaji, iz PU varaždinske upozoravaju građane da je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

– Vezano uz navedeno skrećemo pozornost građanima da s ciljem zaštite vlastitih života, ponajprije života djece, vode računa o plinskim potrošačima i potrošačima zraka koji su instalirani u njihovom kućanstvu prvenstveno plinski bojler s atmosferskim sagorijevanjem koji za rad koristi zrak iz stambenog prostora te kuhinjska napa koja svojim ventilatorom istiskuje zrak iz prostorije kroz ventilacijsku cijev pa je tlak u prostoriji manji od atmosferskog tlaka. Zrak tada ulazi iz vanjskog prostora u kuhinju kroz sve otvore pa i kroz dimovodnu cijev plinskog protočnog bojlera. Pritom zajedno sa zrakom uvlači i ugljični monoksid koji nastaje kod izgaranja plina. Ugljični monoksid nazivaju i „tihim ubojicom“ jer je riječ o bezbojnom plinu bez mirisa i okusa koji nastaje zbog nepotpunog izgaranja tvari krutih, tekućih i plinskih goriva. Preporučamo građanima da se posavjetuju s ovlaštenim plinskim instalaterima i dimnjačarima te ukoliko se utvrdi navedena kombinacija da što prije iznađu najbolje rješenje za pravilnu izvedbu i korištenje – poručila je policija.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje