Povežite se s nama

Crna kronika

Kod Zadra htjeli oteti 16-godišnjaka iz okolice Varaždina

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je kako su podignuli optužnicu protiv hrvatskog državljanina (44) i državljanke (28) zbog počinjenja kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode, piše 24 sata.

Policija godišnje dobije desetak dojava o sumnjivim kombijima iz kojih su pokušali namamiti djecu da uđu njih. One su se mahom pokazale lažnim ili nije bilo dokaza o pokušaju otmice djeteta, noćnoj mori svakog roditelja.

Ovo nije bila lažna dojava. Srećom, ostalo je na pokušaju otmice.

– Moga sina (16) pokušali su oteti ovisnici. Na sreću bio je priseban, snašao se i pobjegao otmičarima koje je policija uspjela uhititi. Odlučio sam s ovim izaći u javnost da se ovako nešto više ne bi moglo ponoviti, kaže nam R.M. (44) iz okolice Varaždina. 

Njegov sin se 18. srpnja 2021. godine u 21.25 sati vraćao s igrališta u apartman u Svetom Petru na Moru nedaleko od Biograda. Razgovarao je na mobitel kad je pored njega iz smjera Biograda prema Zadru prošao crni kombi imotskih registracijskih oznaka.

Žena iz automobila spustila je prozor i upitala dječaka treba li mu prijevoz. On je odmahnuo rukom i rekao da ne treba. Kombi je potom produžio 50 – ak metara i zaustavio se uz cestu okrenut u istom smjeru.

– Otvorila su se vrata te su iz njega iskočila trojica i potrčala prema mom sinu. On je uspio pobjeći jer je na magistrali bilo prometa pa su progonitelji morali zastati na nekoliko sekundi kako bi uspjeli prijeći cestu. Došao je da kampa “Filko” u blizini gdje je u kafiću San Pedro zatražio čašu vode. Vidio je da je trio odustao, malo se smirio, a kad je došao doma ispričao mi je što se dogodilo. O svemu smo obavijestili policiju. Rekli su nam da se ne zezamo. Uvjerili smo ih kako nam tako nešto ne pada na pamet pa su pregledali nadzorne kamere koje se nalaze na magistrali i ubrzo uhitili vozača i suvozačicu – kaže R.M., prosječan građanin, koji uhićenike ne poznaje, nije imućan i ne može shvatiti zašto su odlučili oteti njegova sina. 

Protiv nezaposlenog konobara R.M. (44) i nezaposlene medicinske sestre T. J. (28) otvorena je istraga. Radi se u osuđivanom ljubavnom paru koji je tijekom ispitivanja odbacio optužbe, a za ostalim počiniteljima se traga.

Izvor: 24 sata

Crna kronika

Kod V. Toplica policija pronašla trojicu dehidriranih migranata iz Afrike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija u srijedu, 1. prosinca oko 17.30 sati zaprimila je dojavu nepoznate osobe koja je na lošem engleskom jeziku dojavila da se nalazi na nepoznatom području s dva prijatelja i da trebaju pomoć jer su ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah poduzeli sve radnje u cilju pronalaska osoba, a što su i uspjeli. 

– Dolaskom na mjesto dojave u mjesto Škarnik kod Varaždinskih Toplica, policijski službenici su uočili tri osobe, za koje je kasnije utvrđeno da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su bili ozlijeđeni od kretanja po neprohodnom terenu te dehidrirani. Zbog lošeg psihofizičkog stanja na mjestu događaja im pružena liječnička pomoć te su ih djelatnici Zavoda za hitnu medicinu prevezli u varaždinsku Opću bolnicu – ističe varaždinska policija.

Policijska uprava varaždinska provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Crna kronika

Davor iz okolice Ludbrega napio se rakije u goricama pa zatočio svoju partnericu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Davor (38) iz okolice Ludbrega na Općinskom sudu u Varaždinu optužen je zbog protupravnog oduzimanja slobode, piše Podravski.

Prema optužnici Davor se s prijateljem u vinogradu napio rakije i nakon što je stigao kući, do krajnjih je granica izmaltretirao djevojku s kojom živi, ali i susjede koji su mu pozvali policiju.

Dogodilo se to 7. lipnja prošle godine između 23.00 i 23.30 sati. Kako piše u optužnici, Davor je tijekom verbalnog sukoba s partnericom, kada je ona htjela napustiti dom, kako bi je spriječio, stao na vrata dnevnog boravka i raširio ruke.

Nesretnica nije mogla otići iz kuće sve dok nije iskoristila njegovu nepažnju pa se iskrala i pobjegla kod susjeda potražiti pomoć. Nakon što je uhićen i saslušan, Davor je pušten na slobodu, a istražni zatvor sud mu je zamijenio za mjere opreza. 

Više pročitajte na Podravskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje