Povežite se s nama

Život i društvo

“Kod željezničkog kolodovora okupljajuje se alkoholizirane osobe koje remete javni red i mir”

Objavljeno:

- dana

Problemi u 2. Mjesnom odboru

U prostorijama 2. Mjesnog odbora u Varaždinu, 2. Temeljni ogranak HDZ-a sazvao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio probleme koji ih muče.

Jedan od problema je sigurnost kod željezničkog kolodvora u Varaždinu.

– Ograničenje brzine je 40 kilometara na sat, ali vozači to ne poštuju. Međutim, kontrola nema, a svakodnevno preko pješačkih prijelaza prelazi velik broj učenika, umirovljenika – rekao je Mario Podobnik, predsjednik II. Temeljnog ogranka HDZ.

Također Podobnik je istaknuo kako je opća sigurnost osjetno pala u zadnjih nekoliko godina.

– Oko kolodvora okupljaju se osobe koje su najčešće alkoholizirane te remete javni red i mir. U posljednjih godinu dana dogodila su se dva razbojništva nad djelatnicima Tiska – dodao je i predložio da bi policijska uprava trebala pojačati kontrolu prometa i ponovno vratiti pozornika koji je bio zadužen isključivo za širi prostor željezničkog kolodvora ili postaviti video nadzor na spomenutoj lokaciji.

– HDZ će uputiti inicijativu prema Gradu i PU varaždinskoj – rekao je Podobnik.

Gužve

Istaknuo je da je nužno pronaći adekvatno prometno rješenje za gužve kod Kućanske rampe.

– Predlažemo da se organizira tribina na koju će se pozvati relevantni predstavnici ministarstava te ih upoznati s problematikom, i inicirati rješenje problema. Također za to se mogu koristiti EU fondovi– zaključio je Podobnik.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Život i društvo

FOTO Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

– Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov.

No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec.

Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Petrijancu održana prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Održana je prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Radionica je bila održana za članove udruga civilnog društva. Zahvaljujemo svim sudionicima na radionice kao i dobrim predavačima i naravno pozivamo sve sudionike na iduću radionicu.

Predavači Nenad Vidović i Mario Musolin održali su zanimljiva predavanja i radionicu na temu “Budimo spremni – Upoznajmo naše područje”. Uz članove 11 udruga koje su bile prisutne na radionici, na predavanju je bio nazočan i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Prisutni su imali priliku pobliže upoznati ključne rizike svog područja, postupanja u slučaju krize ili ugroze.

Dogovoreni termini sljedećih radionica za općinu Petrijanec u sklopu projekta “Budimo spremni” :

• 30.9.2022. (petak) u 17:00 – tečaj “Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć”
• 14.10.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Pripremimo se prije”
• 4.11.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje