Povežite se s nama

Život i društvo

“Kod željezničkog kolodovora okupljajuje se alkoholizirane osobe koje remete javni red i mir”

Objavljeno:

- dana

Problemi u 2. Mjesnom odboru

U prostorijama 2. Mjesnog odbora u Varaždinu, 2. Temeljni ogranak HDZ-a sazvao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio probleme koji ih muče.

Jedan od problema je sigurnost kod željezničkog kolodvora u Varaždinu.

– Ograničenje brzine je 40 kilometara na sat, ali vozači to ne poštuju. Međutim, kontrola nema, a svakodnevno preko pješačkih prijelaza prelazi velik broj učenika, umirovljenika – rekao je Mario Podobnik, predsjednik II. Temeljnog ogranka HDZ.

Također Podobnik je istaknuo kako je opća sigurnost osjetno pala u zadnjih nekoliko godina.

– Oko kolodvora okupljaju se osobe koje su najčešće alkoholizirane te remete javni red i mir. U posljednjih godinu dana dogodila su se dva razbojništva nad djelatnicima Tiska – dodao je i predložio da bi policijska uprava trebala pojačati kontrolu prometa i ponovno vratiti pozornika koji je bio zadužen isključivo za širi prostor željezničkog kolodvora ili postaviti video nadzor na spomenutoj lokaciji.

– HDZ će uputiti inicijativu prema Gradu i PU varaždinskoj – rekao je Podobnik.

Gužve

Istaknuo je da je nužno pronaći adekvatno prometno rješenje za gužve kod Kućanske rampe.

– Predlažemo da se organizira tribina na koju će se pozvati relevantni predstavnici ministarstava te ih upoznati s problematikom, i inicirati rješenje problema. Također za to se mogu koristiti EU fondovi– zaključio je Podobnik.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje