Povežite se s nama

U fokusu

KOJA ŽURBA Isti dan poništili natječaj za zapošljavanje referenta i raspisali novi!

Objavljeno:

- dana

GRAD VARAŽDIN

Kao što smo izvijestili, Grad Varaždin poništio je dva od šest natječaja za zapošljavanje na neodređeno vrijeme koje su raspisali u kolovozu.

Osim onog za zapošljavanje višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i marketing, poništili su i natječaj za zapošljavanje administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća.

<< Evo tko će biti zaposlen u Gradu Varaždinu, gdje već radi 109 ljudi

Riječ je o poslu na neodređeno vrijeme za koji uvjeti nisu strogi: za administrativnog referenta potrebna je srednja stručna sprema birotehničke ili druge društvene struke, jedna godina radnog iskustva i poznavanje rada na računalu.

Ne čudi da je za to radno mjesto stiglo 30 molbi. Međutim, natječaj je bez obrazloženja poništen 20. listopada. Istoga dana, dakle 20. listopada, Grad Varaždin je donio odluku o raspisivanju novog natječaja za isto radno mjesto!

Sljedeći dan natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a rok za predaju molbi bila je subota, 29. listopada, do 23:59 sati.

Natječaj nam promaknuo ili je objavljen samo u Narodnim novinama?

Zanimljivo je da smo tri dana ranije, 26. listopada, u Grad Varaždin poslali upit s pitanjem planiraju li i kada ponovno raspisati taj natječaj. Nisu nam odgovorili da je već u tijeku, nego su nas uputili na svoju web stranicu uz objašnjenje da je tamo sve objavljeno.

Iako smo detaljno pregledali rubriku „Natječaji i pozivi“, među „Natječajima u tijeku“ prošli tjedan nismo zamijetili da je natječaj za referenta ponovno raspisan.

To smo uočili tek ovoga tjedna, i to svrstanog u rubriku „Arhiva“, u kojoj su natječaji za koje je istekao rok za prijavu kandidata.

Je li nama promaklo da je natječaj raspisan, pa zbog toga o njemu nismo uspjeli izvijestiti zainteresirane kandidate na vrijeme? Ili je Grad Varaždin natječaj 21. listopada objavio samo u Narodnim novinama, koje malo tko redovno prati?

Dodajmo da, za razliku od toga, novi natječaj za zapošljavanje višeg suradnika za odnose s javnošću i marketing dosad nije ponovno raspisan u Narodnim novinama, a nema ga ni na web stranicama Grada.

Jesu li ta nova radna mjesta doista potrebna? Oporba je još u kolovozu dala jasan odgovor da je riječ o nepotrebnim radnim mjestima, a od gradonačelnika Habuša su zatražili da ih odmah poništi.

<< Grad Varaždin zapošljava šest novih djelatnika, Reformisti: Poništite natječaje, već sad vas je previše!

<< "U Gradu treba otpustiti višak zaposlenih, a ne zapošljavati nove na nepotrebna radna mjesta"

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Bosilj o smeću i Batiniću: Ne potpirujte niske strasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj također je reagirao na vijest da je Ivkom kažnjen jer ne želi primiti na svom odlgalištu smeće iz Varaždina.

Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Podsjetimo, Bosilj je Batinića već ranije zbog ovog problema nazivao lokalnim šerifom.

– Javnosti je poznato kako je namjerno stvoren problem odlaganja otpada od strane bivšeg gradonačelnika problem koji smo zatekli i koji je eskalirao odmah po preuzimanju upravljanja Gradom. Uvidom u zakonsku regulativu i nakon konzultacija s pravnicima bilo je očito da Jerovec mora preuzeti otpad. Nažalost, gradonačelnik Batinić se, sakupljajući političke poene, oglušio na sve naše pokušaje da se dogovorom riješi odlaganje 700 t otpada koji od grada Varaždina i 14 drugih jedinica lokalne samouprave prikuplja Čistoća. Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i njihovog direktora, ali odgovornost za to snosi isključivo gradonačelnika Batinić koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih pozitivnih propisa kojima je ovo područje regulirano. Nema govora ni o kakvim političkim i inim pritiscima. Zakoni i propisi se moraju poštivati, tako i u ovom slučaju. Drago mi je da pravna država funkcionira, a samovolja i politikanstvo nikako ne smiju biti opcija jer će u konačnici upravo građani koje se iskorištava i kojima se manipulira platiti izrečene kazne. Ne stoje niti optužbe da građani trpe štetu zbog pada cijene zemljišta, jer se kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave plaća ekološka renta te gradonačelnik ima sredstava da obešteti građane.
Pozivam sve da poštuju odluke nadležnih državnih tijela, odnosno inspekcija te očekujem da će ubrzo, bez ikakvih tenzija krenuti i prvi kamioni prema Jerovcu. Kako bi gradonačelnik Batinić reagirao da mi, kada bude gotova, zatvorimo kompostanu u koju se u okviru aglomeracije bude primao mulj iz pročistača u široj regiji? Ili što učiniti kad će za par godina biti zatvoren Jerovec? Sav otpad iz 4 županije SZ Hrvatske tada će ići u Piškornicu, a otpad će se pretovarivati u Poljani. Zar bi onda Varaždin, po toj logici, trebao zatvoriti pretovarnu stanicu za otpad s ivanečkog područja? Kako bi to objasnio građanima? – zaključio je gradonačelnik Bosilj i pozvao političare da postanu odgovorni, poštuju zakone i prestanu sakupljati jeftine političke poene potpirujući niske strasti.

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak: “Žalosti me da je Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo se kratkom izjavom na problematiku zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Varaždinu te još 14 gradova i općina. Podsjećamo, ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. ne želi ga deponirati na odlagalištu u Jerovcu.

>> Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Stričak ističe da ga žalosti ovakav scenarij s kažnjavanjem bilo koje komunalne tvrtke s područja Varaždinske županije.

– S obzirom na to da smo, nažalost, godinama svjedoci prijava, sudskih sporova, ali ne i rješavanja slučaja „varaždinskog smeća“, smatrao sam da smo svi nešto naučili iz tog iskustva te da smo kao političari dovoljno zreli da sjednemo za stol i zajednički nađemo najbolje rješenje. Osobno sam uvijek i svugdje za dijalog i suradnju, a ne za prijave i prijetnje koje nam sigurno neće omogućiti da nađemo sustavno i cjelovito rješenje kakvo jedino i trebamo. Varaždinska županija nema nadležnost nad inspekcijom zaštite okoliša, dok je prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina – podsjeća Anđelko Stričak.

I dodaje:

– Podržat ću sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju problematike preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na najprihvatljiviji mogući način – zaključio je varaždinski župan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!