Povežite se s nama

Život i društvo

Koje ludbreško vino je baš po vašem guštu? Probajte i ocijenite na jubilarnoj, 25. izložbi 27. siječnja

Objavljeno:

- dana

U Ludbreg na dobru kapljicu

Obrezivanjem i blagoslovom trsovih grančica kod ludbreškog kipa svetog Vinka u nedjelju će, 22. siječnja, započeti proslava 25. rođendana Izložbe vina mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja.

Centralno događanje proslave u organizaciji Udruge Trsek , Izložba vina, održati će se u petak, 27. siječnja, u hotelu Crnković. Program će početi u 16 sati predstavljanjem monografije Trseka.  Samo otvorenje izložbe vina sa 478 uzorka bit će u 17 sati.

Ludbreg je između ostaloga prepoznat i po kvaliteti svojih vina. Vinogradari vele da to nije čudno s obzirom da je Ludberga prema legendi bila vrhunska vinogradarka.

Angažmanom vinogradara  Baš su vinogradari zaslužni za otvaranje Ludbreške vinske ceste 2010. godine.

Udruga cijelo vrijeme predano radi na okupljanju vinogradara, vinara i poduzetnika ali i  ostalih srodnih udruga i znanstvenih institucija u svrhu unapređenja proizvodnje i kvalitete svojih proizvoda.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati