Povežite se s nama

U fokusu

Koka u Varaždinu planira graditi novu valionicu peradi od 7.000 kvadrata

Objavljeno:

- dana

TRAJE JAVNA RASPRAVA

Peradarsko-prehrambena tvrtka Koka u Varaždinu namjerava graditi novu valionicu peradi, i to zapadno od postojeće valionice uz Miškininu ulicu.

Gradnja će biti omogućena novim Urbanističkim planom uređenja Gospodarske zone Motičnjak – istočni dio, koji je izrađen upravo zbog nove valionice. Prijedlog Plana je 25. listopada upućen u javnu raspravu, koja će trajati do 25. studenoga.

Javno izlaganje Plana bit će održano u Gradskoj vijećnici u četvrtak, 10. studenoga, i to u 13 sati za javnopravna tijela, a u 16 sati za mjesne odbore, građane i udruge.

„Zbog potreba modernizacije proizvodnje – valjenja peradi te poboljšanja tehničko-tehnoloških, ali i proizvodnih parametara odlučilo se pristupi izgradnji građevine nove Valionice peradi Koka od oko 7.000 četvornih metara s planiranim kapacitetom 145.000 jednodnevnih peradi dnevno, tj. 45.000.000 jednodnevnih peradi godišnje, zajedno s građevinama praonice vozila, portom, trafostanicom, pristupnim prometnicama i uređenjem okoliša“, objašnjeno je u sažetku Plana za javnost.

Očitovanja, primjedbe i prijedlozi na prijedlog Plana mogu se davati sve do 28. studenoga Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam, koji je nositelj izrade Plana.


Novu valionicu Koka bi gradila zapadno od postojeće, a godišnji kapacitet bio bi 45.000.000 jednodnevnih peradi godišnje

Inače, Urbanističkim plan uređenja Gospodarske zone Motičnjak obuhvaćen je prostor sjeverno uz državnu cestu D2 – Miškininu ulicu, južno od šume, istočno od neizgrađenog dijela planirane gospodarske zone Motičnjak uz cestu za pročistač otpadnih voda i zapadno od postojeće zgrade Kokine valionice, uključujući i dio Miškinine ulice potreban za rješenje kolnog ulaza u zonu. Prostor u obuhvatu je površine 2,25 hektara.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati