Povežite se s nama

Život i društvo

Kolnik i nogostupi Ulice Rudolfa Horvata tjednima raskopani, posvud prašina, a nitko ne radi

Objavljeno:

- dana

Nakon što je 25. svibnja tvrtka Colas na jednoj “cedulji” obavijestila stanare Ulice Rudolfa Horvata da počinju radovi na njezinoj rekonstrukciji, do danas pravog pomaka nema.

Naime, vlasnici privatnih obiteljskih kuća tvrde da se – nakon obavljenog uklanjanja asfalta, rubnika i iskopa – već tjednima ništa konkretno ne radi.

Prašine k’o u priči

– Doslovno se gušimo u prašini, a vožnja ulicom, koja nije ni dobro osvijetljena, je prava lutrija. Razlog je taj što kanalizacijski šahtovi i oni predviđeni za odvodnju oborinskih voda strše na sve strane. Nama je nepojmljivo da ih Colas ili njihovi podizvođači (kooperanti) uopće nisu obilježili znakovima upozorenja. Da su barem koji put cisternama s vodom namočili ovo svoje ruglo od posla, možda bismo im za neke stvari progledali kroz prste! – ukazuju naši sugovornici.

Štoviše, dio stanovnika ne može vozilima ući u dvorišta jer im nije uređen ni privremeni pristup!

– Nevjerojatno je da netko tako stihijski pristupi komunalnom uređenju bilo koje ulice na gradskom području. Prisiljeni smo automobile parkirati gdje god stignemo, a to znači da riskiramo da nam ih oštete građevinski strojevi. No, vjerojatnost za to je ipak mala, jer izvođači radova kao da su u zemlju propali – objasnio je situaciju Ivan Jaklin.

Dodao je da su u najnezavidnijoj situaciji teže pokretni stariji građani, a Vladislav Čupić tvrdi da nemaju kamo ni s kantama i vrećama za otpad.

Dodao je da su u najnezavidnijoj situaciji teže pokretni stariji građani, a Vladislav Čupić tvrdi da nemaju kamo ni s kantama i vrećama za otpad.

– Snalazimo se kako god znamo i umijemo jer su raskopani i donedavno asfaltirani nogostupi. Sve su to strojevima uklonili u roku od nekoliko radnih dana. Uspjeli su dosad napraviti samo zamjenu donjeg postroja ceste šljunkom koji je nabio valjak. Ništa drugo nije napravljeno i pravo je čudo da si vozači automobila nisu uništili podvozja na šahtovima jer javne rasvjete nema od 23 sata – rekao je Čupić, od kojeg doznajemo da su 30. lipnja na teren stigli i zaposlenici HEP-a.

”Gradski kraval”

Njima je, prema neslužbenim informacijama, “netko” naložio da u Ulici Rudolfa Horvata postave jedino cijevi za budući razvod podzemnoga strujnoga kabla.

– Strahujemo da sada slijede novi problemi i zastoji na rekonstrukciji ulice, jer HEP-ovci tek pripremaju projekt uklanjanja strujnih stupova… O tome nam nitko nikada ništa nije rekao, a i čelništvo 2. mjesnog odbora nije se dosad oglasilo o ovom gradskom kravalu, kojem se ne naslućuje kraj – zaključio je Vladislav Čupić.

Život i društvo

Nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke: sreća u obitelji Slivar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijam za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca.

– Dodjela potpora za novorođene bebe obaveza je koja mi kao gradonačelniku predstavlja zadovoljstvo. Ovo je druga takva podjela potpora u ovoj godini i veseli me što je broj djece znatno veći i da su po prvi puta, nakon više od četiri desetljeća, u Lepoglavi rođene trojke. Zbog toga smo i dosadašnju odluku o isplati jednokratne novčane potpore u visini od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvo, drugom ili trećem djetetu u obitelji, nadopunili odlukom da se za rođene trojke isplati potpora u visini od 10.000 kuna, a za blizance od 7.000 kuna. Znamo da to, s obzirom na troškove, nije puno no znak je pažnje i potpore našim najmlađim sugrađanima – poručio je gradonačelnik Škvarić.

– Dobivena potpora puno nam znači i iskoristit ćemo je za nabavku hrane, kremica, maramica i svih najosnovnijih potrepština – otkrila je Kristina Slivar, majka trojki.

Grad Lepoglava, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 150.000 kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Lepoglava provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika, a za što na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna.

– Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućili smo da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno. Također, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi. Pomažemo i studentima dajući im gradske stipendije. Mladim obiteljima omogućavamo gradnju odnosno kupnju kuće ili stana uz gradsku potporu, a dajemo i potpore malim gospodarstvenicima – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kod igrališta u Salinovcu počeli pripremni radovi za postavljanje pet montažnih objekata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Za potrebe Škole nogometa Nogometnog kluba Ivančica, Grad Ivanec je na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu počeo s pripremnim radovima za postavljanje pet montažnih (modularnih) objekata koji će igračima, upravi kluba i sucima omogućiti funkcionalne uvjete boravka i rada.

Dva objekta namijenjena su igračima, domaćima i gostima. U jednom će biti tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, jedan je namijenjen sucima, a jedan je predviđen kao radna soba.

Svi objekti raspolažu s nešto više od 60 m2 korisnog prostora, a bit će spojeni u cjelinu.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, ovaj posao izvode Iskopi MS iz Vuglovca. Radovi su vrijedni 117.000 kuna.

Nakon izvedbe temelja slijedi postavljanje montažnih objekata.

Dosad je za uređenje igrališta, ogradu, mreže i golove, hidrant, priključke vode i struje te za razne projekte iz proračuna Grada Ivanca izdvojeno oko 650.000 kuna, čemu treba pribrojiti još i troškove nabave i postavljanja montažnih objekata, čiji će iznos biti poznat nakon provedbe postupka javne nabave, koji je u završnoj fazi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje