Povežite se s nama

Život i društvo

Komedija “Glasujte za nas” u Gornjem Knegincu osvojila ovacije publike

Objavljeno:

- dana

GLUMAČKA SKUPINA MLADIH “VITA”

Mladi župe Kneginec udruženi u glumačku skupinu “VITA” uprizorili su u srijedu u Gornjem Knegincu komediju “Glasujte za nas” i svojom odličnom izvedbom osvojili publiku.

Kako je objavljeno na portalu Općine Gornji Kneginec, predstavi se odazvao veliki broj mještana koji su mlade glumce nekoliko puta prekidali burnim pljeskom. 

Predstava je izvedena 20. srpnja u 20 sati ispred crkve sv. Marije Magdalene. U izvedbi komedije sudjelovao je i tamburaški sastav LAJK. Glumačku skupinu mladih predvodi voditeljica Nadica Kolarić.

Izvor: www.kneginec.hr
Foto:

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati