Povežite se s nama

Međimurje

Komisija za dodjelu titule „Europskog grada sporta 2019.“ ocijenila sportske potencijale Preloga

Objavljeno:

- dana

Prelog je posjetila komisija Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe). S obzirom da se Grad Prelog kandidirao za titulu „Europskog grada sporta 2019.“, članovi komisije predvođeni predsjednikom ACES-a Gianfrancom Lupatellijem i glavnim tajnikom Hugom Alonsom, stigli su kako bi ocijenili sportske resurse i mogućnosti Preloga.

Članovima komisije u dva dana je predstavljena sportska ponuda Preloga, upoznali su se s brojnim mladim sportašima koji vježbaju na nekom od sportskih terena na području Grada.

– Niz smo godina nosili naziv Prelog, Grad speedwaya i ponosni smo na taj dio naše sportske prošlosti. I ostale grane sporta zaslužne su za sportski imidž Preloga. Povijest sportskog ribolova, nogometa, rukometa, strast kojom se Priločanci bave sportom također idu u prilog ovoj kandidaturi. Danas sportski Prelog čini više od trideset udruga iz raznih sportova. Okuplja ih Zajednica sportskih udruga Grada Preloga. Posebno smo  ponosni na veliki broj mladih koji se bave sportom. Brojna su i događanja na području našega Preloga. Po nekim događanjima prepoznatljivi smo i širom našeg Međimurja – istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Rezultati posjeta komisije bit će poznati kroz nekoliko tjedana, a titula „Europski grad sporta 2019.“bit će uručena na posebnoj svečanosti krajem godine u Bruxellesu. Ovu titulu od hrvatskih gradova do sada su ponijeli Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje