Povežite se s nama

U fokusu

Kompanija Durex u Varaždinu do rujna otvara najmoderniji pogon vrijedan 72 milijuna dolara

Objavljeno:

- dana

Brezje zaposjedaju stranci

Poduzetnici hrvatskog podrijetla okupljeni u njujorškoj Američko-hrvatskoj gospodarskoj komori danas su priopćili da englesko-američka tvrtka Reckitt Benckiser otvara Durexov pogon u Varaždinu.

Američki i engleski poslovnjaci proteklih su mjeseci intenzivirali kontakte s HGK-om. Visina spomenutih ulaganja u hrvatski sjever procjenjuje se na više od 72 milijuna dolara.

Šef Durexove razvojne divizije za jugoistočnu Europu najavio je da će nakon svjetski poznatih “Trojana“ i “Ramsesa“, varaždinska tvornica proizvoditi modele “Vana“, s minimalnim udjelom lateksa i kaučuka.

– Varaždin je odabran isključivo radi klime u kojoj je moguće uzgojiti posebne sorte stabala marelice. Naime, nakon namjernog ranjavanja, ove voćke izlučuju smolu koja nakon prerade prezervativima daje nevjerojatnu elastičnost i otpornost na habanje. Bit će posla i za vaša obiteljska poljoprivredna gospodarstva – ističe tehnolog kompanije, inženjer kemije Donald Spermitzh.

Varaždinci – sadite marelice!

Dodao je da će se do kraja godine u našem kraju obaviti masovno testiranje ovih ekoloških proizvoda kompanije Durex.

– Oglasit ćemo natječaj za 500 punoljetnih stanovnika koji su voljni testirati novu seriju varaždinskih kondoma. Bit će to prilika i studentima da bez obuće, odjeće i puno znoja zarade pristojan džeparac – zaključio je Spermitzh.

Izvor:
Foto: ilustracija

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati