Povežite se s nama

U fokusu

Konačno gotovo: izgrađen novi nogostup i riješeno pitanje oborinskih voda u Radovcu

Objavljeno:

- dana

OPĆINA CESTICA

U naselju Radovec u Općini Cestica završeni SU radovi na izgradnji novog nogostupa, a ujedno je i riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda, a vrijednost cijele investicije iznosi 617.000 kuna koju su zajedno financirali ŽUC i Općina Cestica.

Lokaciju na kojoj su se odvijali radovi obišao je župan Predrag Štromar te ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački u društvu načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja.

Pješaci sada sigurni

– Kako bi se povećala sigurnost pješaka i riješio problem odvodnje oborinskih voda, ŽUC i Općina Cestica zajednički su uložili 617.000 kuna u radove u Mihanovićevoj ulici u Radovcu. Izgradnja novog nogostupa posebno je važna jer povećava sigurnost brojnih pješaka koji koriste tu prometnicu posebice onih najmlađih – rekao je Štromar te pohvalio Općinu Cestica koja puno ulaže u razvoj komunalne i cestovne infrastrukture. 

U ovoj godini ŽUC će u uređenje prometnica radi poboljšanja sigurnosti uložiti oko 25 milijuna kuna.

U ovom projektu Općina Cestica sudjelovala je s 25 posto vlastitih sredstava, a osim tog projekta uskoro kreće još jedan iste vrijednosti.

– Iz projekata OpćineCestica financirat će se izgradnja nove prometnice u Gornjem Vratnu, naselje Boršanec, a financirat će se i izgradnja ceste u Školskoj ulici uz školu u Cestici – najavio je načelnik Općine Cestica Korotaj.

Osonjački je pak istaknuo kako ŽUC dobro surađuje sa svim općinama i gradovima, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete sigurnosti sudionika u prometu.

ŽUC izvodi radove diljem Varaždinske županije, a kroz cijelu godinu ŽUC će u prometnice uložiti oko 25 milijuna kuna.

 

Izvor: Varaždinska županija
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Novo popuštanje mjera od 15. ožujka? Ministar Božinović kaže da teško

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je danas da se nakon 15. ožujka teško može očekivati daljnje popuštanje mjera s obzirom na porast broja osoba zaraženih koronavirusom.

– Krajem tjedna trebamo odlučiti o produžetku mjera jer ove istječu 15. ožujka. Još uvijek je prerano konkretnije govoriti, ali s obzirom na porast brojeva teško da se od 15. mogu očekivati daljnja popuštanja. Trebalo bi nam biti u fokusu da zadržimo ove mjere kako se ne bi vraćali unatrag – rekao je Božinović, a objavila Vlada na svojoj internetskoj stranici.

Najavio je da će se nastaviti pratiti situacija sa širenjem koronavirusa u Hrvatskoj i izvan nje, te na temelju toga donositi mjere.

U Hrvatskoj je u odnosu na razdoblje prije tjedan dana 16 % više zaraženih, upozorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Nastavite čitati

U fokusu

Zdenko Đuras najavio kandidaturu za ivanečkog gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Ivanca jednoglasno podržao kandidaturu Zdenka Đurasa za novog ivanečkog gradonačelnika, u subotu je u Ivancu ispred OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog održano i službeno predstavljanje njegove kandidature.

– Osluškujući moje sugrađane, zaključio sam da je krajnje vrijeme za promjene i da je potrebno Ivanec pokrenuti s konkretnim programima u suradnji sa županijom i državom – rekao je Đuras, dodajući da je za najavu kandidature s ciljem odabrao prostor ispred Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u ulici Akademika Ladislava Šabana.

– Riječ je o povijesnim osobama koje su ulagale u gospodarski napredak Ivanca, a nisu ni zanemarivali kulturu i tradiciju ivanečkog kraja. Moja želja je da naš grad krene putem jačanja gospodarstva uz održavanje duha tradicije i kulturnog bogatstva koje grad pruža, što nažalost još uvijek nije dovoljno prepoznato i iskorišteno u cijelosti. Također smatram da se budućnost grada temelji na našim najmlađim građanima i iz tog razloga zalagat ću se za da se riješi dugogodišnji problem škole u Ivancu te da se osigura produženi boravak učenicima u svim školama na području grada Ivanca – najavio je Đuras, a kao važno istaknuo je i dogradnju vrtića.

Što se tiče poduzetništva, ističe da je samo zdravo i snažno gospodarstvo na području grada Ivanca osnovni preduvjet za ostanak mladih i za razvoj cijelog gradskog područja. Najavio je i konkretne aktivnosti.

– Poslovnu zonu Ivanec potrebno je upotpuniti s nekoliko novih gospodarstvenika što bi osiguralo zaposlenje stanovnika grada Ivanca i okolice, dok ću u razgovoru s poduzetnicima te suradnjom sa središnjom vlašću, iznaći način kako pomoći prebroditi njihove nedaće uzrokovane korona krizom – jasan je bio Đuras.

Najavio je i oživljavanje poljoprivrede, provođenje aktivne demografske politike putem poticane stanogradnje.

Zaključio je da se uz brigu za mlade te mlade obitelji neće zaboraviti ni na predstavnike treće životne dobi. Najavio je brigu i suradnju sa svim udrugama, posebice vatrogascima, posvećivanje velike pažnje kulturi, sportu i rekreaciji.

– Krenut ćemo snažno u daljnji razvoj gospodarstva, još jače privlačiti sredstva iz EU te nacionalnih fondova. Iskoristit ćemo svaku, pa i najmanju mogućnost da u naš Ivanec dovedemo što više projekata i investicija – završio je Đuras.

Inače, Đuras je diplomirani ekonomist i poduzetnik koji je nakon rukovodećih funkcija u velikim tvrtkama krenuo u privatne vode, gdje uspješno vodi vlastitu tvrtku.

U zajednici je prije svega poznat kao aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Margečan s vatrogasnim zvanjem „vatrogasni časnik“ na funkciji tajnika DVD-a.

Nastavite čitati