Povežite se s nama

Zabava & Stil

Konačno kante koje su ispunile svih sedam zahtjeva korisnika!

Objavljeno:

- dana

Svi proizvodi talijanskoga Gollinuccija pokazuju što se događa kada dizajn radi u službi funkcionalnosti, kako biste dostupan prostor u kuhinji mogli optimalno iskoristiti.

Širok asortiman proizvoda zadovoljit će i najizbirljivije kupce u potrazi za modernim, a racionalnim rješenjima za čist i uredan dom.

Dodatno vas potičemo na odvajanje otpada u vlastitom domu s popustom od 25 % na sustave kanti za odvajanje smeća

Zahtjevi korisnika

1. Maksimalno velika kanta i u najmanjem ormariću
Kako kante za smeće štede dragocjen prostor u kuhinji? Kombinacijom oblika, volumena i broja spremišta kanti prema veličini ladica i ormarića, čime se postižu maksimalna organizacija i ušteda prostora.

2. Praktičnost korištenja i montaže
Vrlo praktične za korištenje, zahvaljujući vodilicama s potpunom izvlakom i jednostavnim uklanjanjem poklopca, kante je moguće smjestiti unutar kuhinjskih ormarića, uz neposredne procese pripreme hrane. Dimenzionirane su prema standardnim kuhinjskim mjerama i kompatibilne sa svjetskim proizvođačima okova.

3. Kante dizajnirane za svaku kuhinju
Jednostavan oblik u dopadljivoj orion gray boji odgovara svakom stilu kuhinje. Sinergija ljepote i funkcionalnosti, kroz primijenjeni dizajn, izražava duh Gollinucci proizvoda, u čijem su dizajnerskom razvoju sudjelovali dizajneri tvrtke Gollinucci u suradnji s raznim utjecajnim dizajnerima.

4. Eliminacija širenja neugodnih mirisa po kuhinji
Specijalni zaštitni premaz kante onemogućit će upijanje neugodnih mirisa, a širenje mirisa spriječit će i lako održavanje kanti, odgovarajući poklopci za zatvaranje i MYZYME patentirani bezmirisni enzimski kompleks.

5. Kante testirane više od standarda
Plastika kante tijekom vremena ne mijenja svojstva ni boju, niti poprima miris, a svaka je serija testirana na čak 100.000 otvaranja (standard 60.000 otvaranja).

6. Jednostavno odvajanje otpada
Vrlo praktičan sistem kombiniranih pojedinačnih kanti za odvajanje ili separaciju otpada dizajnirani su tako da pojednostave i potaknu odvajanje otpada radi očuvanja okoliša, ali i zakonske obveze.

7. Kante koje doprinose očuvanju okoliša
U skladu s poticajima za očuvanje prirode za izradu kanti se koristi 100% reciklirani plastični materijal, testiraju se novi eko-materijali i investira se u proizvodnju bez štetnih zračenja.

5 sistema kanti za smeće prema načinu korištenja u postojećoj ili novoj kuhinji

1. Kante za smeće, velikih kapaciteta, na vodilicama
Kante velikih kapaciteta u čvrstom metalnom okviru, na vodilicama poznatih proizvođača ili vlastitim s potpunom izvlakom i prigušenim zatvaranjem, montiraju se na bočne strane ormarića, nakon čega se s prednje strane pričvršćuje fronta. Podesivi metalni poklopac koristi se kao dodatno spremište ovih skrivenih kanti.

2. Izvlačne kante u postojećim kuhinjama
Vrlo funkcionalne, praktične i čvrste kante za smeće, osmišljene za jednostavno odvajanje otpada unutar najmanjih ormarića pričvršćenjem kanti na dno postojećeg ormarića. Kompaktan oblik omogućio je maksimalnu iskoristivost prostora, pa su kante značajnog volumena uz dodatno spremište na poklopcu.

3. Velike kante za smeće, za velike ladice
Sistem kanti za velike ladice nudi kompletno rješenje organizacije prostora unutar ladice, što uključuje odvajanje otpada i razna dodatna spremišta, žičane stalke, držače papira i deterdženata, praktične i jednostavne za korištenje i lako održavanje. Kante se postavljaju na polistirensko postolje u standardnim širinama od 600 do 1200 mm i nekoliko visina. Plasirana je i serija ekstra velikih kanti za odvajanje većeg otpada, poput staklenih i plastičnih boca, konzervi i sl.

4. Kante za smeće na vratima kuhinjskih ormarića
Kvadratne ili kružne kante, koje se montiraju na vrata ormarića, vrlo jednostavne za postavljanje, korištenje i čišćenje, uz mogućnost otvaranja poklopca paralelno s otvaranjem vrata ormarića.

5. Višenamjenske kante za smeće
Praktične višenamjenske kante, raznih dimenzija, namjena i oblika mogu se koristiti u kuhinji, kupaonici, na balkonu i sl.

Povećajte vrijednost svoje kuhinje uz Gollinucci kante za odvajanje otpada u domaćinstvu, koje sve nelagode vezane uz otpad pretvaraju u korisno, praktično, racionalno i mirisno iskustvo, sistemom potpuno prilagodljivim svakom pojedincu i svakoj kuhinji.

Iverpan
Kučanska 3, Varaždin
042 305 403
[email protected]

Radno vrijeme:
pon-pet: 7.00 – 20.30
sub: 7.00 – 14.00

Zabava & Stil

FOTO Inovativna glazbena kamperica ubrzo će svirati po varaždinskim kvartovima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezovic

Danas je na Korzu u Varaždinu predstavljen projekt glazbene kamperice, odnosno prikolice.

Ova inovacija plod je suradnje autora i proizvođač glazbene prikolice Siniše Vugreka, Turističke zajednice grada Varaždina i Grada Varaždina. Oni ističu da je to prvi ovakav projekt u Hrvatskoj.

Jelena Toth iz Turističke zajednice najavila je da je glazbena kamperica novi turistički proizvod, prilagođen vremenu epidemije.

– Kamperica je kompletno opremljena opremom za održavanje manjih koncerata na otvorenom. Zahvaljujući jakoj bateriji može samostalno raditi, odnosno se održavati koncerti, četiri sata u komadu. U vrijeme korone manifestacije su ograničene, koncerti se ne održavaju pa smo na ovaj način odlučili koncerte dovesti ljudima. U narednim mjesecima i tijekom ljeta glazbenom kampericom obogatit ćemo glazbenu ponudu u Varaždinu. Plan je da tijekom ljeta kamperica putuje po gradu i tijekom vikenda svira na različitim lokacijama, po kvartovima. Na ovaj način našim građanima želimo barem malo uljepšati vremena koja nisu baš laka. Vjerujem da će naša prikolica biti dobra turistička promocija Grada Varaždina na manifestacijama – poručila je Toth i najavila “parkiranje” glazbene kamperice u subotu, 24. travnja, na Korzu, a odmah u nedjelju će preseliti na Dravu.

Autor Vugrek zadovoljan je da će njegova kamperica uveseljavati građane te dodao da je trebalo nekoliko mjeseci da se sve napravi prema zadanim specifikacijama.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok objasnio je da će se kamperica postavljati na svim frekventnim mjestima te da može biti dobra pozadina čak i za nastup malog orkestra. Dodao je da je informaciju o glazbenoj kamperici objavio na svome Facebooku te mu se stalno javljaju zainteresirani ljudi koji žele nastupati te je dobio i upit iz Istre o mogućnostima iznajmljivanja. Ovo je najbolja moguća promocija Varaždina, zaključio je Čehok.

Na Korzu je Beethovena danas zasvirao Predrag Šantek, profesor u Glazbenoj školi Varaždin, koji je istakao da na sve gleda kao izazov te da je prvi dojam fantastičan jer se otvara širok prostor za glazbenike, posebno mlade talente.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Sretan vam 420! Ali, što ljubitelji kanabisa zapravo slave na današnji dan?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“420 je napola slavlje, a napola poziv na akciju”, izjavila je to Vivian McPeak, osnivačica Seattle Hempfesta, najvećeg godišnjeg okupljanja svih zagovornika legalizacije marihuane.

Dvadeseti travnja, ili 20.04. – odnosno, po američkom načinu prikazivanja datuma jednostavno 420, dan je koji svi ljubitelji kanabisa obilježavaju tako da u točno 16 sati i 20 minuta na javnom mjestu zapale joint i tako pokažu svojevrsni građanski neposluh u gradovima i državama gdje je marihuana ilegalna. Ili nije.

Kao što kaže citat na početku teksta – riječ je o danu koji se slavi, ali i danu koji ima političke konotacije i kojim se želi izvršiti pritisak na vlasti kako bi marihuana postala ili potpuno legalna ili barem prekršaj za koji se ne ide u zatvor.

No, zašto baš 20. travnja? Kako je cijela ova priča nastala? Legenda je sjajna, a pokazuje sve ono što 420 zaista predstavlja – prijateljstvo, ali i ljubav i sreću pod okriljem jedne sjajne biljke.

Kako je nastao 420?

Godine 1971. u gradu San Rafaelu u Kaliforniji živjela je grupica prijatelja, stonera, koji su se nazivali Waldosima. Brat jednog od članova grupe bio je zaposlenik obalne straže koji je posadio biljku kanabisa nedaleko od baze gdje je bio smješten. Zbog straha da ga netko od nadređenih ne uhvati, nije želio sam otići u berbu pa je nacrtao mapu gdje je ugrubo naznačio samu lokaciju biljke. Kartu je dao svom bratu, a ideja je bila da mu brat, zajedno s Waldosima, pronađe i popuši biljku prije nego ona propadne.

Mjesto na kojem su se Waldosi nalazili prije nego bi krenuli u potragu bilo je pored kipa Louisa Pasteura, a svakog dana nalazili su se točno u 16 i 20 sati, tj. 4:20 PM kako to kažu u SAD-u.

Kada bi se sreli na hodniku škole, dovikivali bi si “Louis 4-20” što je bilo kodno ime za vrijeme i mjesto gdje se nalaze prije potrage. Svoje avanture, koje su trajale tjednima, nazivali su Waldo Safari.

Nažalost, ovaj safari bio je bezuspješan – biljku kanabisa nikada nisu pronašli, ali su na toj potrazi, napušeni, stvorili tisuće zabavnih i lijepih sjećanja i anegdota.

Širenje ove 420 priče po svijetu zahvaliti mogu Philu Leshu, basistu grupe Grateful Dead koji je bio prijatelj jednog od Waldosa. Grateful Dead je počeo koristiti taj broj svaki put kad bi ekipa iz benda pušila marihuanu. Vrlo brzo broj su preuzeli i proširili i njihovi fanovi kojima navika pušenja trave prije, za vrijeme i nakon njihovih koncerata, pogađate, nije bila previše mrska.

O tome, kao i Waldosima, pisao je godinama kasnije i novinar Mike Edison za High Times koji smatra da je upravo to vrijeme idealno za zapaliti travu.

Ova priča i ideja brzo se proširila po SAD-u pa i cijelom svijetu, a ubrzo je 20. travnja postao nacionalni ‘blagdan’ za sve one koji konzumiraju ovu laku drogu.

Kako proslaviti 420? Gledanjem filmova, recimo

Tema pušenja marihuane provlačila se u brojnim serijama i filmovima. Među najpoznatijima je epizoda animirane serije Simpsons iz 2002. godine u kojoj glavni lik Homer postane ovisan o medicinskoj marihuani te se kroz epizodu provlače pozitivne i negativne posljedice njena konzumiranja. U epizodi se u nekoliko navrata pojavljuje znak 420.

Ta tema pojavljuje se i u seriji Family Guy u ‘Episode 420’, koja polemizira legalizaciju kanabisa te reakcije građana kada do legalizacije i dođe.

Osim animiranih, postoje i serije koje čitavu radnju usmjeravaju na marihuanu – tu su Weeds, Disjointed (možete gledati na Netflixu), High Maintenance, Broad City, Weediquette, Cooking on High i brojne druge.

Slična stvar je i s filmovima, pa tako u pravilu gotovo svaki film u kojem zajedno glume Seth Rogen i James Franco u fokusu ima marihuanu. Kultni njihov film je naravno, Pineapple Express, a još su dosta zabavni: This is the End, The Night Before, Knocked Up, Bad Neighbours,…

Osim njihovih, postoje mnogi drugi filmovi sa sličnom temom, poput fantastične komedije Friday iz 1995. godine u kojoj glume Chris Tucker i Ice Cube. Ovih naslova danas je toliko da na IMBD-u možete pronaći čitave liste filmova s temom marihuane, ali i liste filmova koje bi možda bilo dobro pogledati 20. travnja.

Najbolji filmovi s marihuanom

Zato što svi vole gledati stonerske filmove, portal Hempica vam je odlučila preporučiti našu top listu 10 najboljih 10 najboljih filmova s marihuanom kao jednim od motiva. Neke ste možda gledali, neke niste, ali 20. travnja idealan je dan da barem jedan od njih stavite na vašu watchlistu.

 • Friday (1995): Chris Tucker i Ice Cube u američkom hoodu. Laganica, zabavno!
 • Harold and Kumar Go to White Castle (2004): Na trenutke bizaran, znači idealan za gledanje crvenih očiju.
 • Pineapple Express (2008): Kultni film o travi.
 • Jay and Silent Bob Strike Back (2001): Jay i Silent Bob u najboljem izdanju. Ovaj film ima sve.
 • Dazed & Confused (1993): Mladi McConaughey, Milla Jovovich (koja progovori pola rečenice), nabrijani Ben Affleck. Morate to vidjeti.
 • The Big Lebowski (1998): Neki ga mrze, nekima je kultan. Nama je super.
 • Dude, Where’s My Car (2000): “What is the average running speed of a full-grown male african ostrich?”
 • Fast Times at Ridgemont High (1982): Malo old school, definitivno zabavno.
 • Fear and Loathing in Las Vegas (1998): Još jedan kultni s izvrsnim Deppom.
 • Ali G Indahouse (2002): Koliko smo puta ovaj film pogledali. Sacha Baron Cohen glumi svog najjačeg lika.
 • Mallrats (1995): Clerks, Jay & Silent Bob, to je taj đir.

Da, znamo da je na listi zapravo 11 filmova. Uživajte!

A ako se na današnji dan poželite počastiti, uvijek možete skoknuti do webshopa Hempice.

Nastavite čitati