Fale vam putovanja u daleke tople zemlje? Tražite zanimljive i suvremene glazbene poslastice na sjeveru Hrvatske?

Idućega tjedna, u četvrtak, 6. kolovoza, u Čakovcu u zgradi Scheier s početkom u 18 sati nemojte propustiti koncert João Ferreira & Darko Misirača Quarteta koji u ovo nesigurno vrijeme ruši fizičke granice uz zanimljivo muzičko putovanje koje spaja suvremenu portugalsku i hrvatsku jazz scenu.

João Ferreira (klavir) i Darko Misirača (gitara), dva jazz umjetnika, svaki sa svoje strane Europe, odlučila su okupiti glazbenike u kvartet. Pridružuju im se Borko Rupena na bubnjevima i Goran Delač na bas gitari. Zajedno udružuju svoje specifične glazbene izričaje i spajaju ih u nešto novo.

Koncert će biti održan pridržavajući se svih mjera preporuka nacionalnoga Stožera civilne zaštite. Rezervacije mjesta na koncertu su obavezne i šalju se mailom na: info@drustvenicentar.hr s nazivom maila “JAZZ KONCERT” i obaveznim navedenim imenom i prezimenom posjetitelja. Ulaz na koncert je besplatan.

O autorima

Obojica utemeljeni u klasičnom jazzu, ali definirani svojim glazbenim afinitetima i kulturnom pozadinom, stvaraju moderne kompozicije i zajedno im daju novu dinamiku. João Ferreira i Darko Misirača ne trebaju pričati isti jezik da bi se međusobno i s publikom razumjeli. Njihova glazba, uz improvizaciju te zanimljive i svojstvene ritmove i melodije, vodi nas na put emocija, od melankolije do ekstaze, osjećaje koje svi poznaju, ali doživljavaju na svoj način.

João Ferreira je Portugalac iz Lisabona sa završenom prestižnom lisabonskom jazz školom – Hot Clube de Portugal, a nakon nje i studija jazz klavira na Escola Superior de Música de Lisboa. Surađivao je s brojnim s portugalskim i inozemnim glazbenicima te je član projekta suvremenoga jazza pod nazivom “Nebuchadnezzar Group”. Najnoviji izazov započeo je selidbom u Hrvatsku gdje se udružio s gitaristom Darkom Misiračom u stvaranju novog projekta.

 

Darko Misirača iz Zagreba svoj je formalni jazz put započeo na satovima gitarista Zorana Ščekića i na studiju jazz gitare i glazbene pedagogije na Kartner Landes Conservatorium u Klagenfurtu. Profesionalno sudjeluje na brojnim inozemnim i domaćim projektima, paralelno predaje u glazbenoj školi, a njegov zadnji album “Svarog’s Garden” možete preslušati na linku.

Svi zainteresirani su pozvani da sudjeluju i posjete programe, a novosti i sve dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram). Ulaz na sve programe je besplatan.

Društveno-kulturni i umjetnički programi organiziraju se u sklopu projekta “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier” koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” (natječaj “Kultura u centru”) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Komentari

Komentara