Povežite se s nama

Međimurje

Koncerti od ove godine u renoviranom prostoru

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Župan Međimurske županije Matija Posavec je s načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom potpisao Sporazum o sufinanciranju sanacije i obnove Doma kulture Gornji Mihaljevec.

Sporazum omogućava kvalitetno uređenje vanjskoga i unutarnjega prostora ovog središta kulturnih i društvenih događaja. Nakon što su Općini odobrena sredstva za financiranje projekta obnove od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske u iznosu od 100.000 kuna, Međimurska županija odlučila je pomoći u sufinanciranju iznosa koji je potreban za kompletno dovršenje radova.

– Zahvaljujući i našem angažmanu Općini su od resornog ministarstva dodijeljena sredstva, a to će nam biti cilj i ubuduće: zajedničkim snagama realizirati projekte koji su od osobitog značaja za same ljude – naglasio je Posavec.

 

Ministarstvo kulture za projekt obnove Doma kulture izdvojilo je 100.000 kuna

Prema dogovoru koji je postignut između župana i načelnika sredstva će biti uložena i u unutarnji dio Doma kulture, odnosno u njegovo opremanje tijekom 2017. godine. – To će svakako razveseliti krajnje korisnike, a to su mještanke i mještani Općine, kojima su prostori Doma neophodni za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, okupljanja, učenja, zabave i razvoj njihova kraja – rekao je načelnik Lovrec te zahvalio županu na svemu što radi za Gornji Mihaljevec.

Prostori Doma kulture u Mihaljevcu ujedno su namijenjene priređivanju mnogobrojnih humanitarnih, zabavnih i glazbenih manifestacija koje služe na ponos Međimurju, pa gesta time itekako dobiva na značaju. Inače, potpisivanju sporazuma su nazočili i Igor Tekeli iz Tekeli projekt -inženjeringa, koji je izvođač radova obnove i sanacije, Nenad Srpak, predstavnik Neimar d.o.o. Mursko Središće, zatim predstavnik NK Jedinstva Nenad Novak, vijećnici Općinskog vijeća i članovi Povjerenstva za provedbu javne nabave Robert Veselko i Boris Resman te Robert Kos, vijećnik Općinskog vijeća.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje