Povežite se s nama

Zabava & Stil

Koncertna 2022.: U Varaždinu Tram 11 i Kuku$, a u Čakovcu Vojko V, Jonathan, Matija Cvek…

Objavljeno:

- dana

Stručna komisija Hrvatske glazbene unije je završila ocjenjivanje preko 300 pristiglih prijava za akciju „JER SVIRATI SE MORA 2“ kroz koju će se distribuirati 7 milijuna kuna pomoći za organizaciju koncertnih aktivnosti s ciljem ublažavanja posljedica protupandemijskih mjera.
Između prijavljenih projekata koji su zadovoljili zadane kriterije, odabrano je njih 237, unutar kojih će se izvesti preko 400 koncerata do kraja lipnja ove godine.

Ako epidemija to dopusti neki koncerti iz ovog programa će se održati u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, puno više u Međimurju.

Elvis Stanić, na turneji Insomnia, stiže u Kulturni informativni centar Čakovec. Turneja traje od ožujka do svibnja, a točan datum konceta u Čakovcu nije naveden.

Pivovara Međimurski Lepi Dečki u svom prostoru u Čakovcu ugostit će niz izvođača za što je odobreno finaciranje organizatorima: Marko Kutlić u lipnju, Matija Cvek&The Funkensteins 24. lipnja, Vojko V koji će nastupiti između veljače i lipnja, Grše bi također trebao nastupiti između veljače i lipnja, kao i Nemanja te Dino Blunt. Na istoj lokaciji koncert bi između svibnja i lipnja trebao održati Svemirko. “Lipanj u Pivovari Lepi dečki” manifestacija je koja će prva dva vikenda u lipnju ugostiti koncerte Lovely Quinces i Jonathana, i još jedan po izboru, a među mogućim izvođačima su Bluvinil, Brkovi, JR August, Josipa, Rundek, HP i MORT.

Forestland je dobio 10.000 kuna za Forest Castle 2022. u Podroom Clubu – outdoor
terasa & atrij Stari Grad, a održat će se tijekom svibnja i lipnja.

Filmska glazba izvodit će se u Centru za kulturu Čakovec na koncertu između veljače i lipnja.

Rajko Suhodolčan i Faringaši nastupit će u kinodvorani u Ivancu sredinom travnja.

Trophy Jump promovirat će svoj album, a između veljače i lipnja trebali bi nastupiti u Novom Marofu u Staroj školi i Prostoru CeZam u Čakovcu. Sfumato će također predstaviti svoj album na ove dvije lokacije. “Više manje zauvijek festival” također je odobren za Prostor u Čakovcu.

“P4 – Centar za mlade i nezavisnu kulturu” u Varaždinu organizira KVART2022 od 23. do 25. lipnja, a nastupit će Tram 11, Kukus, Nika Turković i Lollobrigida.

Zabava & Stil

FOTO Oduševili učenike: profesori čakovečke Gimnazije rekreirali kultne scene iz filmova i serija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Petar Pavlic/Gimnazija Josipa Slavenskog

Profesori čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog uoči početka novog polugodišta oduševili su učenike, ali i sve ostale svojim fotografskim projektom koji su predstavili na društvenim mrežama.

Naime, prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija kako bi, kako kažu, pokazali da su i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni.

Inicijatori ovog zabavnog foto-projekta su profesorica hrvatskog jezika Zlatka Grahovec Soldat i profesor engleskog jezika Petar Pavlic, koji je ujedno i fotografirao rekreirane scene iz poznatih TV naslova.

– E. T. još uvijek želi kući, plavuša s Harvarda ruši stereotipe, u Paklenom šundu i dalje se izvrsno pleše, Peaky Blindersi šire strah i trepet, banda crvenokapuljaša željna je akcije… Ne, ne bojte se, niste zapeli u prazničnom bingeanju! Vaši profesori, prerušeni u junake iz poznatih filmova i serija, očekuju vaš povratak želeći vam pokazati da su, unatoč svim izazovima koje pred vas stavljaju, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni. Dobro nam došli u školske klupe u novoj 2022. i neka nam i ona bude ovako vesela! – napisali su na Facebooku iz Gimnazije.

Profesori su za Večernji rekli da već više od 10 godina povodom božićne humanitarne akcije „Sajam dobrote“ u školi na kraju prvog polugodišta na neki način sudjeluju u programu, nastojeći se tako još više približiti učenicima, zabaviti se i pokazati svoje vrline i mane.

– Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podrškuravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru „Sajma dobrote“ i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje – objasnili su profesori.

Dodali su da su tražili poznate i popularne scene koje se mogu uvjerljivo ili smiješno iskopirati, napravili izbor scena i ponudili ih kolegama koji su rado prihvatili ideju i odmah shvatili bit.

Pritom su se dobro zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita i odjeće te je cijeli proces bio vrlo spontan i jednostavan.

Profesori su pozitivno iznenađeni odjekom koji je projekt izazvao i brojnim pozitivnim komentarima – objavu na društvenim mrežama vidjelo je više od 100.000 ljudi, a dijeljena je oko 260 puta, što dokazuje da su postigli cilj, a to je međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.

Više o neobičnom i vrlo zabavnom projektu pročitajte ovdje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Anica i Slavko Plantić iz Cargovca proslavili zlatni pir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Slavko i Anica Plantić iz Cargovca proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu obitelji i prijatelja.

Njihovo vjenčanje održano je 1. siječnja 1972. godine, a zavjete povodom zlatnog pira obnovili su u crkvi svetog Vida u Vidovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje