Povežite se s nama

Međimurje

Koncertom u Prelogu obilježen Međunarodni dan žena

FOTO: Studio Vipro

Objavljeno:

- dana

Koncertom „Prelog svojim ženama“ Pjevački zbor Grada Preloga proslavio je sa svojim gostima i brojnom publikom Međunarodni dan žena.

Dan koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, Međunarodni dan žena, širom svijeta obilježava se 8. ožujka, a u Prelogu je koncert održan u nedjelju, 12. ožujka, u Domu kulture Grada Preloga.

Ovaj dan koji ističe ravnopravnost žena i muškaraca prvi puta prigodno je obilježen navedenog datuma 1909.  u SAD-u.

Pjevački zbor Grada Preloga sa svojom voditeljicom Martinom Jakšić Rodiger predstavio se sjajno uvježbanim programom, a njihovi gosti bile su članice Književnog kruga Prelog, Marija Novak i Snežana Hižman, Pjevački zbor sv. Lovro Cirkovljan (voditelj Petar Krušelj, stručni suradnik Jasmina Malek Križanec), plesni par Helena Židov i Drago Vidović te duet Martine Jakšić Rodiger i Damira Rodigera.

Sve je pripadnice ljepšeg spola na ulazu u dvoranu dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan s prigodnim poklonom uz Dan žena.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje