U Varaždinskoj županiji još uvijek nemamo ni jednu novu zaraženu osobu od koronavirusa. Pribrojena je jedino osoba koja živi u Gradu Zagrebu dok joj je prebivalište u baroknome gradu.

No, Stožer civilne zaštite Grada Varaždina u petak, 26. lipnja sazvao je konferenciju za medije o koronavirusu.

Riječ je o konferenciji za medije samo radi konferencije za medije.

Na istoj nije priopćeno ništa novo. Stožer civilne zaštite Grada Varaždina kao i uvijek ponovio je mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite RH koje su već odavno donesene.

To je dokaz da su gradski i županijski stožeri željni medijske pažnje iako nemaju gotovo nikakvu ulogu jer su na su snazi i trebaju se poštovati odluke i preporuke Nacionalnog stožera.

Ista konferencija sazvana je samo tjedan dana nakon što je u Poljani Biškupečkoj održana smotra operativnih snaga Civilne zaštite grada Varaždina. Iz fotografija se vidi da se ne drži potreban razmak, a isti ti ljudi danas opet apeliraju da se držimo epidemioloških mjera u pandemiji.

>>FOTO Održana smotra operativnih snaga Civilne zaštite Grada Varaždina

Tako je i Županijski stožer civilne zaštite u srijedu, 24. lipnja, sazvao konferenciju za medije o koronavirusu i izvijestio da nemamo oboljelih.

Jedinu važnu informaciju tada je rekao ravnatelj varaždinske Bolnice dr. Nenad Kudelić – da su opet zabranjene posjete u varaždinskoj Bolnici i da svi moraju imati maske u krugu Bolnice.

Uglavnom, zasad nepotrebno širenje panike.

Komentari

Komentara