Povežite se s nama

Crna kronika

Konj zbacio jahača i u punom galopu naletio na automobil

Objavljeno:

- dana

BRAČNI PAR DOBIO SPOR

Zbog jednoga konja, I. T. iz Petrijanca i E. K. iz Jurketinca supružnicima T. i N. M. iz Prigorca moraju isplatiti oko 35 tisuća kuna s kamatama zbog pretrpljene štete.

Navodi se to u nepravomoćnoj presudi varaždinskoga Općinskog suda, Stalne službe u Ivancu, kojoj su supružnici protiv I. T. i E. K. podnijeli tužbu nakon prometne nesreće koja im se dogodila još 13. kolovoza 2011. godine u Jurketincu.

Vrhunski jahač

T. M. je vozio automobil kad je na njega u punom galopu sa sporedne ceste naletio konj. Od siline udarca konj je odmah uginuo, dok je na automobilu nastala „totalka“. Vozač je zadobio istegnuće vrata, dok je njegova supruga pretrpjela veliki strah i šok kad je shvatila da je u nesreći mogla izgubiti dijete. U automobilu se, naime, tad nalazila i njihova dvomjesečna beba.

 

Konj je na automobil naleio sa sporedne ceste. Od siline udarca je uginuo na licu mjesta

Konja je jahao I. T., koji je odbacio svoju odgovornost za nastalu štetu. U trenutku naleta konja na automobil nije ga jahao, a kad ga je sedlao, konj je bio miran. U jednom je trenutku, međutim, počeo nekontrolirano skakati i ritati se te ga je izbacio iz sedla i nastavio dalje samostalno trčati prema cesti. Vlasnik konja E. K. također je odbacio odgovornost za štetu. Potvrdio je da je I. T. jahao njegova konja, ali i da je I. T. vrhunski jahač, da konj nije bio divalj već se nečega uplašio, pa je zbacio jahača iz sedla i sam otrčao. Kazao je i da ga je T. M. nakon nekoliko dana nazvao zbog popravka automobila, na što mu je on odgovorio da je to stvar između njega i I. T., jer je on ostao bez konja vrijednoga 3.000 eura.

Prvi kontakt

E. K. i I. T. dogovorili su se da se automobil popravi u ovlaštenom servisu u Varaždinu, no T. M. se s tim nije složio. Sud je, međutim, utvrdio da su I. T. i E. K. ipak odgovorni za štetu nastalu bračnom paru, jer su nestručno postupali s konjem. E. K. ga je kupio desetak dana prije događaja, što je premalo vremena da bi ga dovoljno upoznao.
– Usprkos tome, povjerio ga je I. T.-u, kojemu je to bio prvi kontakt s tim konjem, da ga izvede izvan dvorišta i da njime jaše kako uz državnu cestu, gdje se odvija gusti promet, tako i po obližnjoj neograđenoj livadi u blizini ceste. Nije se prije toga uvjerio ima li taj konj iskustva s takvim prizorima i zvukovima – navodi se u presudi.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

FOTO U sudaru u Črešnjevu ozlijeđene dvije osobe, cesta zatvorena za kamionski promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas oko 12.40 sati dogodila se prometna nesreća u Črešnjevu u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

U sudaru su sudjelovala dva osobna automobila i pričinjena je veća materijalna šteta.

Prometnica je trenutno još uvijek zatvorena za kamionski promet.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac poginuo dok je mijenjao kotač, prignječio ga vlastiti kamion

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U petak, 15. listopada, oko 15 sati u Donjem Pustakovcu smrtno je stradao muškarac.

Stradali je mještanin Donjeg Pustakovca rođen 1959. godine.

Prilikom zamjene kotača na vlastitom teretnom vozilu došlo je do popuštanja dizalice i prignječenja karoserijom vozila. Više detalja bit će poznato nakon očevida.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje