Danas, 22. srpnja, je konstituiran novi, 10. saziv Hrvatskog sabora.

U saborske klupe tako su sjeli i zastupnici iz Varaždinske i Međimurske županije koji su svoj mandat izborili u III. izbornoj jedinici.

Iz HDZ-a Varaždinsku će županiju predstavljati Anđelko Stričak, Damir Habijan i Siniša Jenkač, a iz Međimurja Ljubomir Kolarek. Naime, Kolarek će zamijeniti tamo Darka Horvata, koji će u novoj Vladi voditi objedinjeni resor graditeljstva i državne imovine.

SDP će iz Varaždinske županije predstavljati Barbara Antolić Vupora, koja je izabrana za potpredsjednicu Mandatno-imunitetskog povjerenstva. Iz Međimurja će u Saboru sjediti Stjepan Kovač, Andreja Marić i Boška Ban Vlahek. Naime, Matija Posavec ostaje župan, što je dužnost nespojiva s odlaskom u Sabor, pa će ga zamijeniti Boška Ban Vlahek.

Dosadašnji ministar Predrag Štromar u Saboru je ispred HNS-a. U Sabor neće Reformist Radimir Čačić već će stranku predstavljati Natalija Martinčević iz Varaždinske županije. Ona je na čelu saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Utvrđeno je da je u Sabor izabran 151 zastupnik: 140 sa liste s deset izbornih jedinica, tri s liste u posebnoj jedinici, i osam zastupnika nacionalnih manjina.

Za predsjednika Sabora odabran je Gordan Jandroković.

Naravno, cijela se sjednica odvija uz mjere distanciranja u sabornici.

Komentari

Komentara