Povežite se s nama

Međimurje

Konstituirano Gradsko vijeće Čakovca: natječaji javnih nabava više nisu samo za povlaštene

Objavljeno:

- dana

I u Gradu Čakovcu je konstituirano Gradsko vijeće mjesec dana nakon održanih lokalnih izbora. Zbog epidemioloških mjera konstituirajuća sjednica održana je u dvorani Centra za kulturu Čakovec.

Svečanu prisegu kao novi gradski vijećnici položili su: Damir Bakač, Vesna Baranašić Horvat, Karolina Juzbašić, Zoran Korpar, Josip Radek, Renato Slaviček, Igor Šegović i Josip Varga sa kandidacijske liste Matija Posavec – nezavisna lista, Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Demokrati i Hrvatska demokratska seljačka stranka. Prisegu su položili i Dragutin Bajsić, Rajko Bulat, Jurica Horvat, Miroslav Novak, Josip Požgaj te Nino Vurušić s kandidacijske liste Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke umirovljenika, Međimurskog demokratskog saveza, Hrvatskih laburista – stranke rada i Narodne stranke – reformista. S kandidacijske liste stranke Fokus prisegu su položili Boris Bistrović, Asja Supančić Balog i Darko Zver, a Hrvatsku demokratsku zajednicu će u aktualnom sazivu Gradskoga vijeća predstavljati Tomislav Marković i Nenad Mekovec.

Za predsjednika Gradskoga vijeća Grada Čakovca većinom glasova izabran je Darko Zver, dok će mu zamjenici biti Josip Varga i Jurica Horvat.

Sjednica je imala i radni dio, a pred novim vijećnicima našle su se četiri točke dnevnog reda. Osim izmjene u poslovniku te odluke o visini naknade za rad i drugim pravima zamjenice gradonačelnice Grada Čakovca Marina Gradišer, koja će dužnost obavljati volonterski. Vijećnici su jednoglasno prihvatili i odluku o izmjenama i dopunama pravilnika o jednostavnoj nabavi. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini istaknula je da je ova odluka prva u nizu promjena koje su najavljivali u predizbornoj kampanji.

– Objavom jednostavnih nabava na mrežnim stranicama Grada želimo omogućiti svim zainteresiranima da se na njih jave. Time se povećava transparentnost trošenja javnog novca, ali i omogućuje svima zainteresiranima da sudjeluju u nabavama, što dosad nije bilo slučaj. Promjene prije svega podupiru razvoj zdravog i učinkovitog tržišnog natjecanja među poduzetnicima i svima omogućavaju jednake izglede za uspjeh na natječaju. Dosadašnji način provođenja postupka otvarao je mogućnost da samo oni koji su prethodno odabrani mogu podnijeti ponude. Eliminacijom dosadašnjeg samovoljnog postupanja zatvaraju se vrata tzv. politici povlaštenih te se otvara mogućnost tržišnog natjecanja svim gospodarskim subjektima – naglasila je gradonačelnica Cividini.

Ova odluka prihvaćena je jednoglasno. Vijećnici su također dali suglasnost za početak postupka javne nabave Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje