Povežite se s nama

U fokusu

Konstituirano Općinsko vijeće Vinice, predsjednik Marijan Mihalić

Objavljeno:

- dana

Nakon lokalnih izbora

Nakon provedenih lokalnih izbora, na sjednici održanoj prošlog petka, činom izbora predsjednika konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vinica.

Povjerenje da u idućem mandatu vodi Općinsko vijeće jednoglasno je dobio Marijan Mihalić (HDZ), dok će dužnost potpredsjednika Općinskog  vijeća  obavljati Miroslav Kelemenić (Kandidacijska lista grupe građana) ). Općinsko vijeće čini 13 članova i to 7 članova iz redova HDZ-a – Pavao Šipek, Ivan Kelemen, Biserka Krajina, Marijan Mihalić, Andrea Verbič, Sanja Krajnc i Marija Ivančić, 4 člana sa Kandidacijske liste grupe birača – Renato Rožmarić, Miroslav Kelemenić, Klaudija Florjanović i Tomica Šaško, te dva člana sa Kandidacijske liste HNS -SDP-HSU-HSS – Nenad Vauda i Tomislav Zrinski.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Marijan Kostanjevac svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje,  a  kao zamjenicu stranka  je odredila Mariju Ivančić, dok je iz osobnih razloga svoj mandat stavila u mirovanje i Snješka Žmegač (HNS-SDP-JHSU-HSS), a temeljem koalicijskog sporazuma njenim je  zamjenikom određen Nenad Vauda.

Konstituirajuću sjednicu koja je  počela je intonacijom hrvatske himne, otvorila je Ljerka Jović-Mikor, predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, koja je zahvalila Općinskom izbornom povjerenstvu na uloženom trudu i korektno obavljenim izborima, a općinskom načelniku, njegovoj zamjenici i  izabranim  članovima Općinskog vijeća čestitala na izbornim rezultatima.

U nastavku sjednice izabrana su radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u idućem mandatu.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!