Povežite se s nama

Život i društvo

Košić Čačić osmislio najbolji slogan o blaženom Alojziju Stepincu

Objavljeno:

- dana

Nagrada

Ured zastupnice Marijane Petir u suradnji s Klubom zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu objavio je natječaj za najbolji slogan pod kojim  se u Europskom parlamentu održala izložba i konferencija o blaženom Alojziju Stepincu.

Sa sloganom „ Kardinal Stepinac apostol nade i ljubavi prema Bogu i ljudima.“ uvjerljivo je pobijedio  Zoran Košić Čačić, žitelj Općine Vidovec i vjeroučitelj u Osnovnoj školi Vidovec.

– Blaženi Alojzije Stepinac svojim životom i hrabrim humanitarnim djelovanjem zaslužio je da ga Europa upozna u punom njegovom sjaju i istini. S obzirom da sam veliki štovatelj lika i djela blaženog Alojzija Stepinca, osobno smatram da je slogan u potpunosti opravdao samu izložbu i konferenciju u Europskom parlamentu. Znamo i sami da je blaženi Alojzije Stepinac za vrijeme svog života primjerom i riječima širio nadu i ljubav prema Bogu i ljudima međusobno, a i danas tko malo više poznaje blaženog Stepinca iz njega može crpiti obilje ljubavi i nadu u bolji život – istaknuto je Zoran, koji je također napomenuo da ga se dojmilo što se o blaženom Stepincu govorilo na tako važnom i značajnom mjestu za Hrvatsku i čitavu Europu. Napomenuo je da je jako važno govoriti o blaženom Alojziju Stepincu jer je on sam uvelike doprinio promicanju zajedništva svih ljudi u Europi.

Izložbu je organizirala hrvatska zastupnica Marijana Petir u suradnji s Uredom za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije te Hrvatskim katoličkim sveučilištem, a otvorila ju je potpredsjednica EP-a Mairead McGuinness, uz prisustvo pomoćnog zagrebačkog biskupa, mons. Ivana Šaška kao izaslanika zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Prilikom otvorenja  istaknuto je da je Europski parlament na nekoliko dana trajanja izložbe postao Stepinčevo svetište u srcu Europe.

Izvor:
Foto: Općina Vidovec

Život i društvo

Barbara Antolić Vupora: Pokušao me silovati vozač hitne kada sam bila studentica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu “Zaštitimo žene žrtve nasilja!” Barbara Antolić Vupora, saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije, otkrila je i vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći.

Barbara Antolić Vupora rekla je nakon konferencije za N1, kako o tom mučnom, strašnom iskustvu dosad nije nikome govorila.

– Kao mnoge žene, i ja sam bila žrtva kaznenog djela, kao studentica, prije oko 35 godina. Nikad nisam o tome govorila čak ni obitelji. Tad sam kao studentica bila na putu do bolnice u vozilu Hitne pomoći. Vozač je došao i pokušao me silovati, bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Kad je vidio da neće uspjeti, odustao je i završila sam u bolnici, a nije mi palo na pamet to tad reći, ni bolnici ni doktoru, nikome – rekla je Antolić Vupora.

Objasnila je da je iznijela svoja iskustva jer želi potaknuti na što jaču zakonsku zaštitu žrtava.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sveučilište Sjever: u subotu online gostovanje ministra Gordana Grlića Radmana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveučilište Sjever

U organizaciji Sveučilišta Sjever, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održat će u subotu, 30. siječnja, od 12 do 13 sati online predavanje na temu hrvatske vanjske politike.

Kao jedan od najiskusnijih hrvatskih diplomata govorit će i o izazovima diplomatske profesije.

Predavanje će biti održano u sklopu kolegija „Suvremena vanjska politika i diplomatski protokoli“ na Odjelu komunikologije, medija i novinarstva, na platformi Google Meet na poveznici dostupnoj klikom na OVDJE.

Pozvani su svi studenti i zainteresirana javnost.

Nastavite čitati