Povežite se s nama

U fokusu

Kostanjevac će se kandidirati za načelnika Vinice, a Štromaru poručuje: “Izađi i bori se!”

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Nakon što smo prošli tjedan objavili da su u Vinici prije Božića osvanuli plakati s natpisom „Vinica zaslužuje bolje!“, a ispod toga „Zato Štromara za načelnika!“, reagirao je aktualni načelnik Vinice Marijan Kostanjevac.

– Od prošlog tjedna stalno primam pozive s pitanjima hoću li se kandidirati za načelnika Općine Vinica na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. Zbog toga javno želim najaviti da se planiram natjecati na izborima, a kandidat ću biti ako me podrži stranka – najavio je Kostanjevac (HDZ).

Ističe da se nema čega bojati. – Časno sam zajedno sa zamjenicom zastupao interese Općine Vinica i svih mještana, kontinuirano smo radili smo na razvojnim i strateškim objektima te za dobrobit Općine – rekao je.

Oporbu poziva na toleranciju i demokratsko nadmetanje, a za aktualnog župana Predraga Štromara ima poruku. – Izađi na izbore i bori se! – poručio mu je.

<< Štromar odustaje od funkcije župana, kandidirat će se za načelnika Vinice?

Tko stoji iza plakata postavljenih u Vinici, nije poznato, ali je očito da su izazvali veliko zanimanje, posebno zbog aktualnog župana koji živi u Vinici.

Hoće li se Štromar doista kandidirati za načelnika, komentirao je za portal Varaždinski.hr, a zanimljivo je da to nije potvrdio, ali ni demantirao.

– U ovome trenutku ja se time ne bih zamarao. Još imamo dosta posla za odraditi prije početka predizborne kampanje, koja bi mogla početi s prvim danima ožujka – rekao je Štromar za Varaždinski.hr.

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!