Povežite se s nama

U fokusu

Kostanjevac će se kandidirati za načelnika Vinice, a Štromaru poručuje: “Izađi i bori se!”

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Nakon što smo prošli tjedan objavili da su u Vinici prije Božića osvanuli plakati s natpisom „Vinica zaslužuje bolje!“, a ispod toga „Zato Štromara za načelnika!“, reagirao je aktualni načelnik Vinice Marijan Kostanjevac.

– Od prošlog tjedna stalno primam pozive s pitanjima hoću li se kandidirati za načelnika Općine Vinica na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. Zbog toga javno želim najaviti da se planiram natjecati na izborima, a kandidat ću biti ako me podrži stranka – najavio je Kostanjevac (HDZ).

Ističe da se nema čega bojati. – Časno sam zajedno sa zamjenicom zastupao interese Općine Vinica i svih mještana, kontinuirano smo radili smo na razvojnim i strateškim objektima te za dobrobit Općine – rekao je.

Oporbu poziva na toleranciju i demokratsko nadmetanje, a za aktualnog župana Predraga Štromara ima poruku. – Izađi na izbore i bori se! – poručio mu je.

<< Štromar odustaje od funkcije župana, kandidirat će se za načelnika Vinice?

Tko stoji iza plakata postavljenih u Vinici, nije poznato, ali je očito da su izazvali veliko zanimanje, posebno zbog aktualnog župana koji živi u Vinici.

Hoće li se Štromar doista kandidirati za načelnika, komentirao je za portal Varaždinski.hr, a zanimljivo je da to nije potvrdio, ali ni demantirao.

– U ovome trenutku ja se time ne bih zamarao. Još imamo dosta posla za odraditi prije početka predizborne kampanje, koja bi mogla početi s prvim danima ožujka – rekao je Štromar za Varaždinski.hr.

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Radnici nisu na poslu, ali novi član Uprave Dobiš optimističan: Vjerovnici izrazili pozitivnu namjeru da podrže Varteks

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

O cijeloj situaciji u Varteksu kontaktirali smo novog člana Uprave te tvrtke Dražena Dobiša.

Porezna uprava ˝u tišini˝ ovršila Varteks, hoće li vjerovnici postići dogovor s HBOR-om?

Potvrdio nam je da radnici prošlog tjedna nisu bili na poslu te im je godišnji produžen do ponedjeljka.

– Radnici su se vratili na posao u srijedu 17. kolovoza, no zbog situacije u Varteksu, blokada računa od strane Porezne uprave i Grada Varaždina, a iz straha za moguću neisplatu plaća za srpanj, odbili su početi s radom i zatražili produžetak godišnjeg odmora do ponedjeljka 22. kolovoza, što sam im i odobrio – kaže nam Dobiš. Navodi i kako je politika minimalnih plaća u Varteksu prisutna već dugi niz godina, više od jednog desetljeća.

Upitali smo ga i je li upoznat s informacijama da je prošlog četvrtka održan sastanak vjerovnika u HBOR-u.

– Na sastanku vjerovnika održanom u četvrtak 18.08. svi prisutni vjerovnici izrazili su pozitivnu namjeru da podrže Varteks, pregovori su i dalje u tijeku – kaže Dobiš.

Kaže i da uskoro planira sazvati sastanak s najvećim dioničarima.

– Osobno nisam u kontaktu sa najvećim dioničarima, no namjera mi je u najskorijoj budućnosti, ako okolnosti dopuste, zakazati sastanak s njima – najavljuje Dobiš. Što se tiče mogućeg štrajka, vjeruje da do njega neće doći.

– Držim da su svi radnici Varteksa duboko svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da bi mogući štrajk vrlo vjerojatno označio i kraj – kaže nam član Uprave.

Nastavite čitati

U fokusu

Dukat po sedmi put podigao otkupnu cijenu mlijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem očuvanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području Dukat po sedmi put u ovoj godini podiže otkupnu cijenu mlijeka. Tako će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa, odnosno ukupno 95 lipa više od početka godine.

Otkupna cijena mlijeka ovim će povećanjem biti čak 40 posto veća u odnosu na lanjski listopad.

– Za povećanje otkupne cijene mlijeka od početka godine izdvojili smo ukupno 121 milijun kuna kako bismo našim kooperantima barem dijelom kompenzirali strelovit rast ulaznih troškova i cijene energenata. Međutim, prerađivačka industrija ne može u potpunosti prenijeti povećane troškove u proizvodnji mlijeka na gotov proizvod i tako dodatno opteretiti potrošače. Kao najveći otkupljivač i vodeći prerađivač mlijeka čvrsto stojimo uz naše kooperante i činimo sve kako bismo očuvali njihove farme, no industrija ne može samostalno riješiti probleme u primarnoj proizvodnji mlijeka koja je na koljenima – istaknuo je direktor Dukata Duško Glišić te dodao kako vjeruje da država može, po uzoru na druge zemlje Europske unije, farmerima barem dijelom nadoknaditi rast ulaznih troškova putem dodatnih plaćanja i tako održati proizvodnju mlijeka na hrvatskim farmama. 

Primarna proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj u neprekidnom je padu. U posljednjih deset godina smanjena je za gotovo 30 posto, a posebno je alarmantan podatak da domaćom proizvodnjom mlijeka podmirujemo manje od 50 posto vlastitih potreba za mlijekom i da smo kao zemlja  prehrambeno ovisni o uvozu mlijeka i mliječnih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje