U srijedu, 27. studenoga, održana je edukacija za članove Društva „Naša djeca“ Kotoriba o pružanju prve pomoći, koju su proveli članovi Gradskoga društva Crvenoga križa Čakovec, Alenka Novak i Karlo Mavrin.

– Oduševljeni smo održanom edukacijom. Imali smo odlične predavače koji su na vrlo pristupačan, zanimljiv i djeci prihvatljiv način održali kratko predavanje i prezentaciju, da bi nas upoznali s postupcima kako možemo pružiti prvu pomoć unesrećenoj osobi te kako ispravno reagirati u takvim stresnim situacijama – istaknula je Jelena Ujlaki, predsjednica Društva „Naša djeca“ Kotoriba.

Predsjednica Ujlaki dodala je da je cilj prezentacije bio djeci približiti način pružanja prve pomoći.

– Mnogi od njih s tom su se temom susreli prvi put u životu, dok odraslima nije bilo naodmet ponoviti i obnoviti znanje iz pružanja prve pomoći.

Edukaciji se odazvalo 20-ak sudionika, a najmlađi sudionik imao je svega dvije i pol godine te je vrlo pažljivo slušao i upijao znanje.

– Kad god bude moguće, pokušat ćemo organizirati radionice ovakvog tipa. Ovim se putem posebno zahvaljujemo članovima Gradskoga društva Crvenoga križa Čakovec, posebno edukatorima Alenki i Karlu – zaključila je predsjednica Ujlaki.

Komentari

Komentara