Povežite se s nama

Crna kronika

Sumnja se da je dvojac iz Kotoribe ukrao predmete u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Dovršenom kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su tešku krađu počinili 20-godišnjak i 34-godišnjak s područja općine Kotoriba.

Naime, 11. i 16. srpnja ove godine u Kotoribi u Ulica Ignaca Svetomartinskog, provalili su u kuću odakle su ukrali plinsku bocu, bicikl, metalni kotao, plastični stol, 16 stolica i kanistar s desetak litara goriva, veći broj čaša i šalica, kuhinjskih noževa i druge predmete.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku. Protiv 20-godišnjaka i 34-godišnjaka će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Nadalje se sumnja da je 20-godišnjak tijekom noći s 6. na 7. rujna ove godine, u Kotoribi u Industrijskoj zoni Jug provalio u ograđeni prostor privatnih tvrtki, odakle je ukrao ljestve i četiri fosne. Materijalna šteta se procjenjuje na nekolikom tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku. Protiv 20-godišnjaka će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Crna kronika

Nakit vrijedan desetak tisuća kuna ukraden ženi u V. Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dogodile su se i dvije krađe nakita.

Jučer, 21. listopada, u prijepodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Varaždinskim Toplicama nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 42-godišnja žena iz koje je otuđio nakit. Materijalna se šteta procjenjuje na desetak tisuća kuna.

Istog dana u Breznici, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 63-godišnjaka iz koje je otuđio nakit i novac. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Sin (24) porazbijao prozore na kući pa oca (53) ubo u trbuh

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U Hemuševcu – naselju u sastavu Preloga, u četvrtak, 21. listopada, oko 13:30 došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 53-godišnjeg oca i 24-godišnjeg sina, kojom prilikom je sin porazbijao prozore na kući, javlja PU međimurska.

U tome ga je otac pokušao spriječiti, ali je sin u jednom trenutku uzeo oštar predmet i nanio ocu ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Otac je vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozljede okvalificirati naknado.

Uz uporabu sredstva prisile sin je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje