Povežite se s nama

Međimurje

Kotoriba: KUD-ovci oduševili plesom, pjesmom, glazbom i glumom

Objavljeno:

- dana

Kotoripski KUD-ovci bili su domaćini kulturno-umjetničke večeri koja je u Domu kulture u Kotoribi objedinila ples, pjesmu, glazbu i glumu.

Program su scenskim nastupom upotpunili dugogodišnji prijatelji KUD-a iz Svetog Križa Začretje, koji su izveli predstavu „Kod doktora“ te dobro nasmijali brojnu publiku. Tamburaši KUD-a Kotoriba bili su zaduženi za glazbu, Ana Radmanić je recitirala pjesmu „Štima se štima“ autorice Anice Jauk, a pjesmom je oduševila vokalna skupina. Plesači su se predstavili spletom kotoripskih kola s kojim su nastupili ove godine na smotrama folklora u Donjoj Dubravi i Đakovu te spletom koreografiranih međimurskih kola za koji ih je uvježbala Ana Radmanić.

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje