FOTODario Hrašćanec

Općina Kotoriba nastavlja s provođenjem različitih mjera cilj kojih je zadržavanje mladih obitelji u mjestu.

Naime, Kotoriba je kao prva u Međimurskoj županiji započela s provođenjem mjere isplate novca mladim obiteljima za kupnju nekretnine koju namjeravaju urediti za stanovanje ili stambeni objekt u ruševnom stanju, koji će ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi obiteljski dom.

U srijedu, 27. ožujka, u vijećnici Općine Kotoriba, općinski načelnik Ljubomir Grgec ugovore je potpisao sa šest kotoripskih obitelji po kojima im je pripalo po 20.000 kuna za kupnju ili uređenje stambenog objekta. Ugovore su potpisali Slobodan Car, Dražen Horvat, Ljiljan Bogdan, Danijela Vuk, Ivanka Matotek i Goran Friščić.

– Želimo da ostanete živjeti i raditi u Kotoribi. Ovim potporama samo dokazujemo da nam je stalo do svakog mještanina. Želimo mladim obiteljima financijski pomoći, ali ujedno i stvoriti uvjete za dostojan život što je vidljivo na svakom koraku – rekao je tom prigodom načelnik Grgec.

Projekt se provodi od 2016. godine, a dosad je ugovore potpisalo čak 26 mladih obitelji

S ovim projektom Općina Kotoriba započela je 2016. godine. Već tada je na općinsku adresu stiglo sedam valjanih zahtjeva, dok je godinu dana kasnije Kotoriba dodijelila tri potpore za sufinanciranje kupnje ili uređenja obiteljskog doma. Prošle godine ugovori su potpisani sa deset obitelji, a kada se pribroji i posljednjih šest ugovora, Općina Kotoriba je u četiri godine pomogla čak 26 obitelji s ukupno više od pola milijuna kuna. Veliko zanimanje mještana za ovu poticajnu mjeru najbolji je pokazatelj ispravnosti odluke Općinskog vijeća i načelnika Ljubomira Grgeca.

– Svaka pomoć je uvijek dobrodošla, a i ova općinska će se pametno iskoristiti – složni su korisnici potpore.

Na potpisivanju ugovora je bio i zamjenik načelnika Roberto Ujlaki.

– Nastavljamo s praksom pomaganja mladim obiteljima, a novi natječaj može se očekivati već krajem godine – potvrdili su Grgec i Ujlaki.

Komentari

Komentara