Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kotoribe koja je održana u srijedu, 21. kolovoza, definiran je i hodogram aktivnosti uz obilježavanje Dana Kotoribe.

– U realizaciji programa će kao i dosada sudjelovati gotovo sve općinske udruge. Prva aktivnost je na rasporedu već u subotu, 7. rujna, kada će se na prostoru starog vrtića održati općinske igre „Med udrugama“. Središnji događaj bit će svečana sjednica Općinskog vijeća u petak, 13. rujna – istaknuo je načelnik Ljubomir Grgec.

Već sljedećeg dana okupit će se općinske udruge na zajedničkom druženju uz pripremu domaćih specijaliteta. U večernjim satima na rasporedu je veliki besplatni koncert Željka Bebeka. U nedjelju, 15. rujna, organizira se mjesno proštenje, a u popodnevnim satima tradicionalni kulturno-umjetnički program uz dvije atraktivne izložbe fotografija. Sva događanja tog vikenda održat će se na prostorima kod OŠ Jože Horvata.

Vijeće je donijelo jednoglasnu Odluku o dobitnicima općinskih priznanja. Općinske medalje će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća primiti Dobriša Habuš iz Donjeg Kraljevca za dugogodišnju promociju Kotoribe, Terezija Gal za angažman u Udruzi umirovljenika te Ignac Nađ za angažman u Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata i drugim udrugama. Zahvalnice će primiti Ivica Jakupak za uspješna sudjelovanja na ribičkim natjecanjima s reprezentacijom Hrvatske i juniorska ekipa Nogometnoga kluba Graničar. Općinsku Povelju za 40 godina rada dobit će Društvo “Naša djeca”.

Komentari

Komentara