Povežite se s nama

Crna kronika

Proteklog vikenda u Međimurju ukradeni tehnički uređaji, novac, gorivo, pića, mobitel…

Krađe

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i pet teških krađa.

TEŠKE KRAĐE

1) U petak, 23. veljače u popodnevnim satima u Pribislavcu, Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije nogometnog kluba te ukrao novac i bezalkoholna pića.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) Između 18. i 24. veljače u Belici, Ulici Nikole Šubića Zrinskog, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije kartodroma te ukrao tehničke uređaje i gorivo.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

3) U subotu, 24. veljače u popodnevnim satima u Turčišću, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao novac i mobilni uređaj.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

4) U nedjelju, 25. veljače u jutarnjim satima u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekat te ukrao novac, razna alkoholna pića i kavu.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
• nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
• ostale greške – jedna prometna nesreća.
Prisutnost alkohola u organizmu, u količini od 0,79 grama po kilogramu, utvrđena je kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 25. veljače oko 6.40 sati, u Svetoj Mariji.

REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL I BRZINA“

Policijski službenici Policijske postaje prometne policije Čakovec s „Mobilnim timom“, u noći s 24. na 25. veljače od 21 do 3 sati, proveli su operativnu akciju „Alkohol i brzina“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
• od 0,00 do 0,50 grama po kilogramu – jedan prekršaj,
• od 0,50 do 1,00 grama po kilogramu – dva prekršaja,
– prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 kilometara na sat većom od dopuštene,
– prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom,
– prekršaj upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje,
– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, te
– tri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi, u količini od 0,94 grama po kilogramu utvrđena je u subotu, 24. veljače u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Općine Pribislavec.
Najveća izmjerena brzina kretanja od 76 kilometara na sat, gdje je ograničenje brzine 60 kilometara na sat, utvrđena je u subotu, 24. veljače u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila sa šireg područja Općine Nedelišće.
Tijekom provođenja akcije nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.

OBAVIJEST

Međimurska policija pomaže građanima u otežanim zimskim uvjetima

Crna kronika

Autom udario pješakinju (50) kod Doma zdravlja u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 25. veljače, oko 18.20 sati u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet Varaždinske ulice iz dvorišta Doma zdravlja. Tom je prilikom skrećući ulijevo, prednjim dijelom vozila udario 50-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena.

Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač (32) prijavljen zbog udaranja biciklista i nepružanja pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je da je maloljetni biciklist u prometnoj nesreći, koja se dogodila prošlog petka (19. veljače 2021.) oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, 32-godišni vozač Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku prometne nesreće upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam), vidljivosti (noć) te gustoći prometa (vozači bicikla ispred). Zbog opisane situacije u kočenju je prednjim dijelom Astre udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao maloljetnik.

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a potom i do pada na zemljanu površinu. U nastavku kretanja 32-godišnji vozač, prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio drugog bicikla, kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača.

Vozač Astre napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć biciklistima koje je ozlijedio u nesreći te je naknadno pronađen na adresi svog prebivališta.

Ozlijeđeni biciklisti privatnim vozilom i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 28-godišnji biciklist u nesreći lakše ozlijeđen, dok je maloljetni biciklist zadobio teške ozljede.

U trenutku opisane prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. 

Protiv 32-godišnjeg vozača Opel Astre zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati