Povežite se s nama

Život i društvo

Kreativci iz Tomislava Špoljara završili su svoj prvi crtić

Objavljeno:

- dana

Kreativno

„Ples godišnjih doba“. Tako se zove prvi animirani film učenika Centra Tomislav Špoljar, napravljen u radionici Vanime.

Višemjesečne radionice su vodili Ana Sever i Hrvoje Selec pod mentorstvom Eve Brlek, koja je i osmislila projekt.  

Eva Brlek je o detaljima ovog pilot projekta govorila na zadarskom kongresu koji je organizirao Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

Prezentirala je temu „Animirani film kao kreativna tehnika u radu s djecom s teškoćama u razvoju.“  

– Sadržaje i izradu animiranog filma smo prilagodili sposobnostima, mogućnostima, potrebama i interesima svakog pojedinog učenika, a uz voditelje VANIME u radu nam je pomagala i Dragica Zadravec. – kazala je Eva Brlek.  

Voditelj Vanime,  Hrvoje Selec, je zadovoljan što je Vanima dobila  mogućnost da po prvi put službeno pokrenemo ovaj pilot projekt. – Suradnju ćemo zasigurno nastaviti i sljedeće školske godine. – rekao je.
Četverominutni film će premijerno biti prikazan i na ceremoniji otvaranja 8. VAFI festivala , 1. lipnja s početkom u 19 sati u kinu Gaj.

 

U sklopu festivala bit će održan i okrugli stol za javnost na temu Rad s djecom u posebnim uvjetima, pod vodstvom Eve Brlek.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!