Povežite se s nama

Život i društvo

Kreativci iz Tomislava Špoljara završili su svoj prvi crtić

Objavljeno:

- dana

Kreativno

„Ples godišnjih doba“. Tako se zove prvi animirani film učenika Centra Tomislav Špoljar, napravljen u radionici Vanime.

Višemjesečne radionice su vodili Ana Sever i Hrvoje Selec pod mentorstvom Eve Brlek, koja je i osmislila projekt.  

Eva Brlek je o detaljima ovog pilot projekta govorila na zadarskom kongresu koji je organizirao Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

Prezentirala je temu „Animirani film kao kreativna tehnika u radu s djecom s teškoćama u razvoju.“  

– Sadržaje i izradu animiranog filma smo prilagodili sposobnostima, mogućnostima, potrebama i interesima svakog pojedinog učenika, a uz voditelje VANIME u radu nam je pomagala i Dragica Zadravec. – kazala je Eva Brlek.  

Voditelj Vanime,  Hrvoje Selec, je zadovoljan što je Vanima dobila  mogućnost da po prvi put službeno pokrenemo ovaj pilot projekt. – Suradnju ćemo zasigurno nastaviti i sljedeće školske godine. – rekao je.
Četverominutni film će premijerno biti prikazan i na ceremoniji otvaranja 8. VAFI festivala , 1. lipnja s početkom u 19 sati u kinu Gaj.

 

U sklopu festivala bit će održan i okrugli stol za javnost na temu Rad s djecom u posebnim uvjetima, pod vodstvom Eve Brlek.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati