Povežite se s nama

Zabava & Stil

Kreativna Letizia maštom čini čuda

Objavljeno:

- dana

LETIZIA

Osim što je radoholičarka, poznata varaždinska cvjećarka Letizia Zadravec je i perfekcionist.

Na sajmu vjenčanja u Fontani nije se smirila dok sve svijeće nisu bile upaljene, svaki cvijet na svome mjestu, latice naizgled ležerno na stolovima. Svježe cvijeće, perlice, kristali, krletke, čipka, svijećnjaci, vaza, lampioni… Sve se to, već prema željama mladenaca, može naći kao dio dekoracije. S vrlo bitnom opaskom – klijenti će platiti samo potrošni materijal – cvijeće i svijeće, dok Letizia sve scenografske elemente ustupa besplatno. – Naša vjenčanja su bitno raskošnija, svečanija i posebna – ističe Letizia.

Takav dojam raskoši nerijetko se pokaže dvosjeklim mačem – bez da pitaju, potencijalni klijenti zaključuju kako je riječ o vrlo skupim angažmanima. Krivo. Scenski su elementi ono što daje poseban dojam, a njih Letizia, kao što smo rekli, ustupa besplatno. Letizia svojom kreativnošću čini da vjenčanje izgleda raskošnije od uobičajenoga.

”Letizia” u Zagrebu

Ono što je specifično za Letiziju Zadravec je da čini stvari u trenutku kada je svi uvjeravaju da nije vrijeme za njih. U doba najveće recesije otvorila je novi dućan u Zagrebu. Cvjećarnica je brzo prepoznata i postala konkurentna na prezasićenom tržištu glavnoga grada. Jedan od razloga zasigurno je optimalan omjer cijene i kvalitete.

– Mladenci ne smiju prepoznati recesiju. Barem ne u dekoracijama cvjećarnice Letizia.  Cvjećarnica je specijalizirana za lijepa događanja – rođendane, vjenčanja, krstitke – veli Letizia Zadravec.

Ono što kupce osobito privlači jest dugotrajnost cvijeća iz Letizije zahvaljujući radu s isključivo svježim i uglavnom sezonskim cvijećem.  – Odrasla sam okružena cvijećem, s obzirom na to da su mi roditelji vodili cvjećarski obrt. Letizia Zadravec pokazala se kao dostojna nasljednica cvjećarske obiteljske kuće Zadravec.

KONTAKT

Gift shop Letizia,
Kukuljevićeva 17, Varaždin
e-mail: [email protected]
Facebook: Letizia Zadravec
tel: 042 233 950, 331 021

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Na ovogodišnjem Srakarskom fašniku očekuje se oko 1500 sudionika iz 10 zemalja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 7. međunarodnom Srakarskom fašniku očekuje se oko 1500 sudionika iz 10 zemalja, najavljeno je na konferenciji za medije 30. siječnja.

Udruga maškara Črna sraka i Općina Sračinec pripremile su za 3. i 4. veljače bogat program te dobru zabavu pod grijanim karnevalskim šatorom.

– Nakon godina korone ponovno nam se pružila mogućnost za održavanje “ozbiljnog” fašnika. Srakarski fašnik bit će uključen u međunarodni projekt naziva Lion, s ciljem stabilnost političke i znanstvene zajednice, a Sračincu je partner grad Ljubuški iz BIH. Sve je to financirano kroz projekt Europa za građane. Tako ćemo kroz trodnevno događanje imati radionice i panele, a sve u sklopu razmjene iskustava između naših mjesta. Puno je truda uloženo u organizaciju Srakarskog fašnika – rekao je načelnik Općine Sračinca Božidar Novoselec i te dodao da će na sam dan održavanja povorke, 4. veljače, za promet biti zatvorena državna cesta D-2.

U petak, 3. veljače, maškarama će biti predani ključevi Općine. Fašnička povorka počinje u subotu od 14 sati, od OŠ Sračinec prema Parku velika graba, gdje će se sa svojim programom predstaviti svaka od oko 50 udruga koje će sudjelovati u Srakarskom fašniku.

– Teško je organizirati ovako veliku manifestaciju i to bi bilo jako teško da nemamo udrugu poput Udruge maškara Črna sraka, i njezinog predsjednika Slobodana Drožđeka, koji je obilaženjem brojnih manifestacija tijekom godine stekao veliki broj prijatelja. Ne znam jeste li znali da je iza Rijeke i Samobora fašnik u Sračincu treći po veličini u Hrvatskoj. Hvala našoj udruzi. Uložit ćemo maksimalan trud da sve odradimo na najbolji način – završio je Novoselec.

Drožđek je dodao da u Sračinec dolaze skupine iz Makedonije, Njemačke, BIH, Crne Gore, Srbije, Slovenije i drugih zemalja.

– Svatko tko dođe mislim da će biti oduševljen jer svaka od grupa ima svoju koreografiju. Svake godine radimo na povećanju kvalitete. Najbitnije je da ljudi budu zadovoljni. Naša udruga je članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) i Hrvatske udruge karnevalista te radimo na tome da fašnik bude još veći i bolji – rekao je Drožđek.

U petak, 3. veljače, od 20 sati u šatoru će se održati koncert Miroslava Ilića, a zabavljat će i DJ Mirek. Dan kasnije priprema se odlična fešta uz Privatt band.

Potpredsjednik Federacije europskih karnevalskih gradova za Hrvatsku Željko Posilović potvrdio je da je fašnik u Sračincu među tri najveća u Hrvatskoj. Dodao je da je važno čuvati našu fašničku tradiciju.

Izložba karnevalskih fotografija slovenskog fotografa Janka Levaniča može se pogledati u atriju Županijske palače u Varaždinu do kraja tjedna.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Znamo gdje možete proslaviti Valentinovo uz “Neki to vole vruće”, Titanic te kazališnu predstavu i koncerte

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu Čakovec nizom događanja pod nazivom “Tjedan Valentinova” obilježit će ovaj Dan zaljubljenih.

Program traje od 13. do 19. veljače.

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec 14. veljače održat će Romantični koncert.

Titanic, jedan od najvećih filmskih hitova u povijesti kinematografije, vraća se na velika platna u osvježenoj verziji povodom svoje 25. obljetnice, a moći će se pogledati od 10. do 13. veljače.

Prikazivat će se i romatična komedija “Što ljubav ima s tim?”.

Popularni “Neki to vole vruće” koncert će održati 15. veljače, a već 17. veljače posjetitelje očekuje vas poetsko-glazbena večer ZsaZsu, Andru Damiša i Hanu Kunić.

Kazališna grupa Lictirum pak će 16. veljače izvesti romatičnu komediju “Hotel nostalgija”.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje