Povežite se s nama

Međimurje

Kreativnost kroz fotoobjektiv

Objavljeno:

- dana

2. XFO FOTO MARATON

U organizaciji udruge VUDU (Varaždinska udruga digitalnih umjetnosti) u subotu je u Varaždinu održan 2. XFO Foto maraton, manifestacija koja je okupila 20-ak fotografa iz Varaždina, Čakovca, Lepoglave, Ivanca i okolice.

XFO Foto maraton prilika je za sve one koji vole fotografirati, bilo da su amateri, poluprofesionalci ili profesionalci, a natjecatelji su se okušali u četiri kategorije čije su teme bile vezane za kreativnost i nove tehnologije. Osim natjecateljskog dijela, održan je i okrugli stol na temu “Koliko košta jedna fotografija i kako ju naplatiti?” te posjet izložbi Josip Broz Tito – Fotoamater, u Galeriji Miljenka Stančića, gdje je održana izložba radova snimljenih tog dana. Stjepan Hranilović pobjedik je u kategoriji Custom bikes, custom people, Danijel Blažeka u AKT/Digital bodypainting, Zoran Kolarić u kategoriji ” Varaždin 2020.” te Dražen Zrinski u Fototipografiji. Grand Prix za najbolju fotografiju odnio je Danijel Blažeka.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!