FOTOIlustracija/Arhiva RT

Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu počeo je drugi po redu stručni skup 3D&D koji i ove godine okuplja najbolje domaće i inozemne stručnjake.

U 11 sati počelo je predavanje kreatora aplikacije Photomath, međunarodno poznatog Damira Sabola. Riječ je o aplikaciji koja je na samom vrhu najboljih obrazovnih aplikacija, s mjesečno preko 10 milijuna aktivnih korisnika, i ukupnom brojkom više od 100 milijuna preuzimanja.

Osim Damira Sabola koji će prisutnima podijeliti svoja iskustva, na 3D&D2 stručnom skupu predavat će i Slaven Lunar Kosanović, jedan od najboljih svjetskih grafit street artista.

Upravo je Lunar Kosanović ovih dana objavio knjigu „From Zagreb With Love“ u kojoj je predstavio svoj umjetnički bogat tridesetogodišnji rad.

Suorganizator 3D&D stručnog skupa koji se drugu godinu zaredom održava na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, pročelnik odjela Multimedija, doc.art. Robert Geček, navodi kako su važnost skupa još prošle godine prepoznali vrhunski hrvatski stručnjaci poput Mate Rimca iz Rimac automobili i Davor Hunski iz Croteama koji se ponovno vraća na Sveučilište Sjever.

– Stručni skup 3D&D 2 ponovno se održava na Sveučilištu Sjever prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustva i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima. Ovaj stručni skup već ima svoje rezervirano mjesto kod najboljih 3D&D stručnjaka, a u sljedećim godinama nastavit će sa svojim rastom – istaknuo je pročelnik doc. art. Geček.

Gostujuća predavanja Davora Hunskog i Maria Kotlara, uigrane i vrhunske ekipe iz Croteama, istinski poznavatelji računalnih igara sigurno neće zaobići. Oni su svjetski poznati proizvođači računalnih igara zvučnih imena: Serious Sam, The Talos Principles ali i brojnih drugih.

Suorganizator skupa i profesor na odjelu Multimedije, dr.sc. Andrija Bernik, ističe kako su potvrđeni govornici vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih prethodno spomenutih Croteama, zatim Exordium Gamesa, Lemonade3Da i Gamespiresa.

Uz navedene dolaze i profesori iz Velike Britanije; Vanja Garaj, pročelnik Odjela dizajna na Brunel University u Londonu te nastavnici iz Tajlanda sa PSU Tajland sveučilišta.

Suorganizator skupa Dejan Kober, osnivač i vlasnik DD3Da istaknuo je važnost i značaj teme ovogodišnjeg 3d&design2 skupa koji obuhvaća dizajn korisničkih sučelja, interaktivnu digitalnu komunikaciju, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR), poticanje mladih timova na prve poduzetničke korake, street art, video i animirani film te razvoj i produkciju 3D računalnih igara s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme. Osim predavanja stručnjaka, u oba dana bit će održane radionice za studente te će posjetitelji moći vidjeti interaktivnu AR izložbu studentice Martine Stipan.

Srijeda, 17. travnja i četvrtak, 18. travnja, definitivno su dani koje nijedan stručnjak iz područja 3D tehnologija i dizajna neće propustiti, a dobrodošli su svi zainteresirani.

Komentari

Komentara