Povežite se s nama

Život i društvo

Kreće sanacija klizišta na području Lepoglavske Vesi i Zlogonja

Objavljeno:

- dana

Nakon uspješno provedene zahtjevne sanacije klizišta u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana na području MO Lepoglava, Grad Lepoglava nastavlja s programom sanacije klizišta na gradskom području.

Tako će ove godine na području Grada Lepoglave biti sanirana dva klizišta – klizište na području MO Lepoglavska Ves, točnije u produžetku Vinogradske ulice te na području MO Zlogonje u zaselku Zolmani. Procijenjena vrijednost radova kojima će navedena dva klizišta biti sanirana je 1.068.730 kuna.

Dio sredstava osigurao je sam Grad Lepoglava, a dio, točnije 613.000 kuna Grad Lepoglava dobio je kroz natječaj Hrvatskih voda s kojima je gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao Ugovor o sufinanciranju. Ugovor je potpisan na prigodnoj svečanosti održanoj 23. ožujka u Trakošćanu.

Dan kasnije gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je s Tomicom Zgrebecom, direktorom tvrtke TTG koja je na provedenom natječaju izabrana kao najpovoljniji ponuditelj, ugovore o sanaciji navedenih dvaju klizišta.

– Potpisivanje ugovora krećemo s najavljenom sanacijom klizišta na području MO Lepoglavska Ves i MO Zlogonje. Kao i u prethodnim slučajevima, u sanaciju krećemo kako bismo građanima omogućili nesmetano i sigurno kretanje što je itekako važno za normalan život koji im želimo osigurati. Na žalost, riječ je o financijski zahtjevnim zahvatima kojima trenutno stanje vraćamo u stanje kakvo je bilo prije pojave klizišta. Unatoč tome, vođeni potrebama građana, kontinuirano saniramo klizišta na gradskom području – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je ugovore o sanaciji potpisao u nazočnosti predsjednika MO Lepoglavska Ves Ivana Dubovečaka.

Život i društvo

Nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke: sreća u obitelji Slivar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijam za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca.

– Dodjela potpora za novorođene bebe obaveza je koja mi kao gradonačelniku predstavlja zadovoljstvo. Ovo je druga takva podjela potpora u ovoj godini i veseli me što je broj djece znatno veći i da su po prvi puta, nakon više od četiri desetljeća, u Lepoglavi rođene trojke. Zbog toga smo i dosadašnju odluku o isplati jednokratne novčane potpore u visini od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvo, drugom ili trećem djetetu u obitelji, nadopunili odlukom da se za rođene trojke isplati potpora u visini od 10.000 kuna, a za blizance od 7.000 kuna. Znamo da to, s obzirom na troškove, nije puno no znak je pažnje i potpore našim najmlađim sugrađanima – poručio je gradonačelnik Škvarić.

– Dobivena potpora puno nam znači i iskoristit ćemo je za nabavku hrane, kremica, maramica i svih najosnovnijih potrepština – otkrila je Kristina Slivar, majka trojki.

Grad Lepoglava, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 150.000 kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Lepoglava provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika, a za što na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna.

– Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućili smo da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno. Također, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi. Pomažemo i studentima dajući im gradske stipendije. Mladim obiteljima omogućavamo gradnju odnosno kupnju kuće ili stana uz gradsku potporu, a dajemo i potpore malim gospodarstvenicima – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kod igrališta u Salinovcu počeli pripremni radovi za postavljanje pet montažnih objekata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Za potrebe Škole nogometa Nogometnog kluba Ivančica, Grad Ivanec je na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu počeo s pripremnim radovima za postavljanje pet montažnih (modularnih) objekata koji će igračima, upravi kluba i sucima omogućiti funkcionalne uvjete boravka i rada.

Dva objekta namijenjena su igračima, domaćima i gostima. U jednom će biti tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, jedan je namijenjen sucima, a jedan je predviđen kao radna soba.

Svi objekti raspolažu s nešto više od 60 m2 korisnog prostora, a bit će spojeni u cjelinu.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, ovaj posao izvode Iskopi MS iz Vuglovca. Radovi su vrijedni 117.000 kuna.

Nakon izvedbe temelja slijedi postavljanje montažnih objekata.

Dosad je za uređenje igrališta, ogradu, mreže i golove, hidrant, priključke vode i struje te za razne projekte iz proračuna Grada Ivanca izdvojeno oko 650.000 kuna, čemu treba pribrojiti još i troškove nabave i postavljanja montažnih objekata, čiji će iznos biti poznat nakon provedbe postupka javne nabave, koji je u završnoj fazi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje