Povežite se s nama

Međimurje

Krenulo uređenje Nazorove

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Inicijativa grupe stanara zgrada u čakovečkoj Ulici Vladimira Nazora za uređenje i izgradnju parkirališnih mjesta, napokon se pomaknula s mrtve točke.

Riječ je o kvartu koji se gradio 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća, kada je broj osobnih automobila bio daleko manji nego što je to danas. Gradske službe, neovisno o inicijativama i peticijama stanara, traže rješenje kako bi se optimalno riješio problem parkiranja u kvartu, sa što manjim zahvatima na sadašnjim zelenim površinama. Prošlog ponedjeljka radovi su započeli, a u sklopu njih, u tom kvartu uredit će se dvadeset i pet novih pošljunčanih parkirnih mjesta. U Gradu napominju kako su svjesni da to dugoročno ne rješava problem parkiranja te dodaju kako će iduće godine krenuti u izradu projektne dokumentacije, kako bi se parkiralište uredilo cijelom dužinom jedne strane Ulice Vladimira Nazora, od nadvožnjaka u Kalničkoj ulici do križanja sa pješačkom stazom koja tu ulicu spaja s Vukovarskom. Riječ je o većem zahvatu koji stoji nekoliko stotina tisuća kuna. Također, u sklopu tog projekta uredit će se i okoliš te javna rasvjeta.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Marka Tolje 16. prosinca u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Božićni koncert u Prelogu ove će godine održati popularni Marko Tolja.

Marko Tolja jedan je od naših najboljih vokala i dobitnik brojnih glazbenih nagrada. Uz prepoznatljivi autorski pop repertoar, strastveni je zaljubljenik u swing glazbu. Program će biti ispunjen popularnim božićnim pjesmama, ali i njegovim uspješnicama.

Koncert će biti održan u četvrtak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati. Ulaz je moguć samo uz ulaznicu, koja se može nabaviti svakog dana, od petka, 10. prosinca, u Upravi Grada Preloga, od 7 do 16 sati.

Koncert će biti održan sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te će posjet koncertu biti moguć samo sa EU digitalnom COVID potvrdom uz obvezno korištenje medicinske maske ili maske za lice.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću djeca se družila sa svetim Nikolom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Murskom Središću sveti Nikola svake godine posjeti djecu u vrtićima na području grada, no ove ih je godine dočekao u prostorima Centra za kulturu „Rudar“.

U zabavljanju vrtićara pomogli su mu glumci Dječjeg gradskog kazališta Čakovec svojom kazališnom predstavom za djecu „Pobuna igračaka“.

Interaktivna predstava razveselila je mališane, a nakon predstave ih je sveti Nikola darivao slatkišima i fotografirao se s njima.

– Budući da su jaslička djeca premala za odlazak u CZK, gradonačelnik Dražen Srpak odveo je svetog Nikolu k njima kako nitno ne bi bio uskraćen za darove ovog zaštitnika djece te je tako nastavljena tradicija darivanja najmlađih – poručili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje