Povežite se s nama

Život i društvo

S nordijskim hodanjem u Opatiju

Objavljeno:

- dana

KRETANJE I ZDRAVLJE

U Varaždinu je održana prva škola nordijskog hodanja, koju je završilo 26 polaznika.

Organizirao ju je novoosnovani Klub nordijskog hodanja Varaždin, za čijeg je predsjednika izabran Srećko Radulović.

Na festival nordijskog hodanja u Opatiju

– Osnivanje Kluba je rezultat dvomjesečnih intezivnih aktivnosti, u kojima su uz mene sudjelovali Marija Hrman Proskura, Srećko Radulović, Marin Čubrić, Olgica Friščić, Dragutin Posavec i Katarina Conar-Brod. Sada još moramo kompletirati dokumentaciju, a organizirat ćemo nove škole nordijskog hodanja i usavršavati naučene tehnike – ističe Radulović.

Ove subote 11. travnja organiziraju sudjelovanje zainteresiranih građana na 3. festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koji će biti održan u Opatiji. Nove škole nordijskog hodanja su pak predviđene u ponedjeljak 13. travnja, odnosno u ponedjeljak 24. travnja, pa sve zainteresirane pozivaju da se prijave.

– Za svoje članove, ali i sve zainteresirane građane, organiziramo i redovite pješačke ture prilagođene fizičkoj spremi, sa štapovima za nordijsko hodanje ili bez. Održavaju se ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom u 18 sati, a mjesto okupljanja je Kupališni most na Dravi – doznajemo. Više informacija možete dobiti na e-mail [email protected] ili brojeve telefona 099/243 33 52 i 099/683-71-11.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/RT

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!