Povežite se s nama

Crna kronika

Netko je kriptirao podatke na računalu-blagajni restorana i kafića, šteta nekoliko tisuća kuna

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja računalnih podataka, policijski službenici PU međimurske zaprimili su kaznenu prijavu od 40-godišnjeg direktora trgovačkog društva iz Čakovca.

Prema trenutačno prikupljenim saznanjima, proizlazi da je u četvrtak, 19. svibnja, kriptirano računalo koje se koristi kao registar blagajna u restoranu i kafiću, vlasništvo spomenutog trgovačkog društva. Tom prilikom oštećeni su pohranjeni podaci na računalu, odnosno onemogućen je pristup tim podacima. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

– Računalna sigurnost u današnje je doba vrlo važan dio informatičke pismenosti i što više ljudi pokaže interes za stjecanjem takve vrste znanja, to je veća vjerojatnost da će informacijsko komunikacijske tehnologije početi ispunjavati svoj puni smisao.

Budući da MUP svakodnevno zaprima e-mail upite građana vezano za ovu aktualnu temu, a u suradnji s Carnetom, predlažemo vam da, ukoliko ste zainteresirani naučiti kako se zaštititi u domeni interneta, odnosno gdje pronaći korisne informacije kako se obraniti od virtualnih, ali nevjerojatno moćnih internetskih zlonamjernika i napasnika, gdje pronaći razne informacije o njima te, također vrlo bitno, kome se obratiti za pomoć, otvorite ovaj link – kažu iz PU međimurske.

Crna kronika

Tragedija na kupalištu Aquacity u Varaždinu: utopio se mladić (25)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kupalištu Aquacity danas, 1. srpnja, oko 20:15 došlo je do utapanja muške osobe starosti 25 godina.

Ovu je tužnu vijest javila PU varaždinska, a hitne službe izašle su na mjesto događaja i izvukle tijelo iz jezera. Uslijedio je očevid koji je trenutno u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov na Belim kipima iz kombija ukrao opremu za spašavanje vrijednu 70-ak tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 30. lipnja, u popodnevnim satima u Dravskoj park šumi u Varaždinu, predio zvani „Beli kipi“, nepoznati je počinitelj provalio u kombi vozilo vlasništvo 34-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Iz vozila je otuđio torbe s opremom za spašavanje iz dubina i visina.

Visina materijalne štete procjenjuje se na sedamdesetak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje