Povežite se s nama

Ostali sportovi

Kristina Sokolić prva u Europi

Objavljeno:

- dana

JUNIORSKO EP U SAVATE ASSAUT

Europsko prvenstvo za juniore i junorke u Savateu – assaut održano je u Butgenbachu u Belgiji od 28.06. do 30.06. 2012.

 

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Emerika Večerić nastupila je sa šest boraca, prilikom kojeg su ostvarili zapažene rezultate.
 
Od 14 reprezentacija sa ukupno pet finala Hrvatska vrsta svrstala se uz bok Francuskoj reprezentaciji koji izborili gotovo sva finala 14 od 15 ukupno.
Svi su odradili teške borbe u kvalifikacijama i zasluženo izborili finala u kojima su se suprostavili francuskoj jakoj ekipi.
 
Bojan Cvjetojević (Šan Garešnica) 70kg- 2.mjesto
Filip Vujic (Šan Garešnica)65kg- 2.mjesto
Anamarija Josipovic (Šan Garešnica) 52kg- 2.mjesto
Lucija Karajica ( Hrvatski vuk) 60kg- 2.mjesto
Jurica Jantolek (Kobra Bistrica) 60kg- 5.mjesto
Kristina Sokolic (Omega Varaždin)  56kg- 1.mjesto
 
Kristina Sokolic (Omega Varaždin)  56kg- 1.mjesto
Mlada Varaždinka Kristina Sokolić iz Savate kluba Omega dominirala je u svojoj kategoriji te se kvalitetnim borbama i pobjedama u kvalifikacijama plasirala u finale, valja spomenuti kako je Kristina u kvalifikacijama pobjedila Francusku predstavnicu sa kojom se ponovo našla u finalu. Borba je bila Naporna i teška ali su kao i u kavlifikacijama suci prepoznali bolju u toj kategoriji i zasluženo proglasili jednoglasnom odlukom Kristinu pobjednicom. Kristina je prva Hrvatska juniorka koja je osvojila zlatno odličje u juniorskoj konkurenciji u Savateu- disciplini assaut.
 
Pred Kristinom su novi izazovi i krećemo sa daljnjim treninzima i pripremama.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje