Povežite se s nama

Život i društvo

Križni put mladih Varaždinske biskupije održat će se idućeg vikenda, ali online

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Idućeg vikenda, 20. i 21. ožujka, održat će se 21. Križni put mladih Varaždinske biskupije i to online.

Informaciju je objavio Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Ove 2021. godine, 21. po redu “Križni put mladih Varaždinske biskupije”, zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera, održat će se na način da će 50-ak animatora i redara, u različitim etapama, tradicionalno prohodati predviđenu rutu idućeg vikenda.

Postaje križnog puta i sv. mise prenositi će se i virtualno, putem Facebook stranice Ureda – Mladi Varaždinske biskupije.

Uz to, svoje će molitvene nakane, koje se uobičajeno pišu u bilježnicu, vjernici moći slati u obliku molitvene poruke u inbox gore spomenute Facebook stranice Ureda ili na e-mail Ureda: [email protected], kojih će, s obzirom na aktualnu situaciju, sigurno biti i na njihove nakane ćemo moliti na postajama križnoga puta.

Također predloženo je vjernicima, ako imataju mogućnost da, ili na razini župne zajednice ili dekanata, organiziraju zajedničko gledanje, tj. sudjelovanje na nekoj od postaja križnog puta i/ili u prijenosu svetih misa koje će predvoditi povjerenik za mlade, vlč. Tihomir Kosec, u subotu, tj. otac biskup u nedjelju. Točan termin sv. misa biti će naveden na Facebook stranici, a planirane su oko 18 sati oba dana.

Križni put će započeti svojom prvom postajom u župnoj crkvi Pohođenja BDM u Donjoj Višnjici u 9 sati.

Ove godine hodočastit će se župama Bednjanskog i Ivanečkog dekanata pod geslom „Učvrsti me duhom spremnim!“ (Ps 51,14).

Život i društvo

Građani Novog Marofa uskoro će dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Njime je predviđena nabava 1751 spremnika zapremine 120 l za papir i 1439 spremnika iste zapremine za plastiku, 60 spremnika zapremine 120 l i 10 spremnika zapremine 1100 l za biootpad te 30 spremnika zapremine 1100 l za staklo, odnosno ukupno 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnici su isporučeni i uskoro će biti podijeljeni korisnicima usluge prikupljanja otpada, a građani će na vrijeme biti obavješteni o podjeli.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća da je za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom posljednjih godina, što se tiče financiranja europskim sredstvima, riječ o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa.

– Novo reciklažno dvorište, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, vrijedno je nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Osim toga, sanirali smo naše odlagališta otpada „Čret“, što je ukupno koštalo 17 milijuna kuna, a to uključuje i 30 godina monitoringa. Nabavili smo i spremnike za odvajanje otpada, a ujedno smo i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. Pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati