Povežite se s nama

Međimurje

Na čakovečkom području počelo krpanje rupa na prometnicama

Objavljeno:

- dana

Ova zima, zbog naglih promjena temperature, ostavila je velike posljedice na prometnicama na području grada.

Djelatnici gradskog komunalnog redarstva popisali su pedesetak udarnih rupa i prošlog tjedna dali nalog koncesionaru da se one saniraju, no, zbog loših vremenskih uvjeta, radovi su započeli danas.

Pogoršanje vremenskih prilika koje je nastupilo prošli vikend onemogućilo je raniji početak radova na sanaciji gradskih prometnica. Danas ujutro, djelatnici čakovečke „Tegre“ d.o.o. s kojom Grad Čakovec ima sklopljen Ugovor o održavanju prometnica, počeli su s radovima na krpanju cesta, na način da se udarne rupe pune hladnim asfaltom koji je namijenjen upravo za te svrhe. Ti radovi trebali bi završiti danas.

Sutra pak počinje klasična sanacija kolnika, na način da će se otkloniti oštećeni dijelovi te postaviti novi sloj asfalta. Izvođaču je dan prioritetni nalog, kako bi radovi završili što je prije moguće.

Sanirat će se sve prometnice na cijelom čakovečkom području o kojima skrbi Grad, uključujući i one po mjesnim odborima. Prema procjenama, to će stajati između 200 i 250 tisuća kuna. Grad Čakovec pod svojom ingerencijom ima otprilike 150 kilometara prometnica.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje