Na Danima hrvatskog turizma (DHT) u četvrtak navečer, 3. listopada, svečano su dodijeljene nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) najboljima u turizmu ove godine, među kojima i najboljim djelatnicima u različitim segmentima turističkog posla.

Lijepa nagrada stigla je i u Varaždin.

Krunoslav Čolo, poznati varaždinski gradski notar, dobio je nagradu za turističkog animatora godine na Danima hrvatskog turizma.

Nagrade su uručene na imanju Kunjevci kod Vinkovaca.

Naime, impozantna pojava Krunoslava Čole nezaobilazna je na svim manifestacijama i događanjima u Varaždinu. Varaždinci i turisti poznaju ga u raznim ulogama, a radi se o dugogodišnjem turističkom djelatniku, osobi koja uz svoje glumačke sposobnosti zapravo skriva iznimno umijeće majstora kaligrafije i eksperta za heraldiku.

Ipak, najpoznatiji je kao gradski notar, lik koji je utjelovio sva njegova brojna lica, uloge i vještine. Kao gradski notar on vrlo opipljivo, vrijedno i uspješno, uz nezaobilazne zabavne komentare, tisućama posjetitelja varaždinskih festivala i događanja, pruža nezaboravni, majstorski izrađeni i pisani suvenir u obliku kaligrafskih razglednica, šaljivih pisama i ostalih “dokumenata” koji svoje vizualno porijeklo vuku iz prošlih vremena kada su notari bili važni i cijenjeni ljudi bez kojih je gradski život bio nezamisliv.

Iako najpoznatiji kao gradski notar, Djed Mraz i Sveti Nikola, Krunoslav Čolo likovni je umjetnik koji u svojem ateljeu proučava nastanak pisma, istražuje vrste pisaćeg pribora, izrađuje varaždinske suvenire, idejna grafička rješenja za znakove, medalje, priznanja, prospekte, kaligrafske ispise nagrada, razne likovne projekte.

– Naš gradski notar dobri je duh grada, potpuno je predan svemu što radi, u svaki projekt, ulogu ili djelo unosi cijelog sebe a varaždinskoj turističkoj sceni već 20 godina daje iznimnu osobnu notu i duh. Nakon toliko godina predanog rada, zaslužio je ovu nagradu i priznanje, a ono što je također važno za naš grad ali i za naš rad je i kontinuitet u osvajanju nagrada. Treću godinu za redom neka od godišnjih turističkih nagrada odlazi u Varaždin. Prošle godine imali smo najboljeg vatrogasca, Ivicu Labaša, a Varaždin je uvršten u top 3 destinacije kontinentalne Hrvatske, dok je pretprošle godine Špancirfest proglašen turističkim događajem godine, a Antun Vidović iz varaždinskih Parkova najboljim hortikulturnim djelatnikom – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth.

Komentari

Komentara