Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec: sljedeći tjedan privremena regulacija prometa zbog asfaltiranja kružnog toka prema Savskoj Vesi

Objavljeno:

- dana

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji raskršća južne zaobilaznice, Kalničke ulice u Čakovcu i Ulice Josipa Bajkovca u Savskoj Vesi. Naime, od srijede 4. travnja do subote 7. travnja, na novoizgrađeni kružni tok stavit će se završni sloj asfalta, čime će završiti kompletni radovi na rekonstrukciji.

Iz tog razloga pozivaju se svi sudionici u prometu za razumijevanje i strpljenje, s obzirom da će se vozila propuštati naizmjenično. Sudionicima u prometu preporuča se da tijekom izvođenja radova, ukoliko su u mogućnosti, koriste obilazne pravce kako se na navom krunom toku ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Radovi na pretvaranju semaforiziranog raskršća u kružni tok započeli su sredinom listopada prošle godine, a do početka zime postavljen je grubi sloj asfalta. Preostalo je postaviti završni sloj te iscrtati horizontalnu signalizaciju. Ugovorena vrijednost ove investicije je 4,25 milijuna kuna.

Osim izgradnje kružnog toka, obnovljene su i instalacije, rekonstruirana javna rasvjeta, te postavljena nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Kako bi se povećala protočnost prometa, sedmi po redu čakovečki kružni tok ima i tri desna skretača.

Radovi na izgradnji drugog kružnog toka, onoga prema Ivanovcu, odvijaju se prema planu, a trebali bi završiti do konca svibnja.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje