Povežite se s nama

Život i društvo

Kružni tok vrijedan pola milijuna kuna za sigurnost prometa

Objavljeno:

- dana

Sveti Đurđ

Luka Ludbreška u Općini Sveti Đurđ dobila je kružni tok vrijedan više od pola milijuna kuna.

-Ovo je jedan od projekata koje smo si zacrtali na početku mandata kao i spojnu cestu do Karlovca – rekao je načelnik Svetog Đurđa, Josip Jany na svečanom otvorenju kružnog toka, kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, saborska zastupnica Božica Makar i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Zamjenik župana istaknuo je zadovoljstvo što je Luka Ludbreška dobila prometno rješenje kojim će se povećati sigurnost prometa.

–  Ovakvim prometnim rješenjem izbjeći ćemo nesreće i to su projekti koje treba nastaviti u cijeloj Varaždinskoj županiji. U suradnji s policijom treba odrediti koja su raskršća kritična. – rekao je zamjenik župana Alan Košić.

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany zahvalio se Županijskoj upravi za ceste i Varaždinskoj županiji na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji.

Kružni tok izgrađen je sa pola milijuna županijskih kuna dok je mala općina iz proračuna platila 50 tisuća kuna.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Svjetleće dekoracije i ove godine pod budnim okom inspektora Državnog inspektorata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju zaštite i sigurnosti potrošača, tržišna inspekcija Državnog inspektorata i ove godine provodi inspekcijske nadzore sukladnosti rasvjetnih lanaca i rasvjetne užadi.

Nadzori su usmjereni prvenstveno prema gospodarskim subjektima koji uvoze i na tržište Republike Hrvatske stavljaju te distribuiraju tkz. ‘lampice’. Ovim nadzorima se želi postići da proizvodi koji su distribuirani u prodajne objekte i koji se nude potrošačima budu sukladni s propisanim zahtjevima.

S obzirom na zahtjeve kojima navedeni proizvodi moraju udovoljiti, a koji su određeni kroz Pravilnik o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica te odgovarajućim usklađenim europskim normama, tržišni inspektori prvenstveno nadziru sukladnost predmetnih proizvoda kroz provjere dokumentacije o sukladnosti, ispravnost označavanja, uputa o korištenju i sigurnosnih upozorenja.

– Napominjemo kako je istovjetnu akciju Državni inspektorat proveo tijekom 2020. godine. Tada je izvršena provjera dokumentacije o sukladnosti, ispravnosti označavanja te ispravnosti uputa o uporabi i sigurnosnih upozorenja priloženih uz proizvod te je obavljen 41 inspekcijski nadzor nad gore navedenim subjektima. Pregledano je 85 modela proizvoda, pri čemu su za 15 odnosno za 17,6 % pregledanih modela utvrđeni nedostatci označavanja proizvoda kao i nepotpune upute, a što su gospodarski subjekti po traženju inspektora otklonili tijekom nadzora. U preostala dva slučaja, budući da gospodarski subjekti nisu otklonili nepravilnosti, izrečena je upravna mjera kojima je naređeno otklanjanje nepravilnosti, odnosno zabranjeno stavljanje na tržište kontroliranih proizvoda koji su predstavljali rizik za potrošače, te su poduzete propisane prekršajne mjere – objavio je Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sračinec prekrasno okićen za Božić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca članice i članovi Dječjeg vijeća Općine Sračinec, uz pomoć članica Udruge žena Preslica i Općine Sračinec, okitila su božićna drvca u centru Sračinca.

Došla su pod vodstvom učiteljice Đurđice Kovačić, vijećnice Općinskog vijeća Općine Sračinec, a s pripremljenim ukrasima dočekala ih je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

– Tradicionalno uz blagdan Božića palimo ukrasnu uličnu rasvjetu, kitimo drvca na zelenoj površini uz općinsku zgradu, a upaljena je i druga adventska svijeća. Bilo bi lijepo da nam za Božić padne snijeg, to bi nas razveselilo sve, a posebno djecu koja u ovim blagdanima najviše uživaju – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Lukačićem asistirao u božićnom kićenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje