Povežite se s nama

Međimurje

Ksenija Vrbanić predstavila je svojih više od 30 godina življenja poduzetništva

Objavljeno:

- dana

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec u subotu, 26. studenog održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, podsektor Ekonomija za profesore ekonomske skupine predmeta iz Srednjih škola Zabok, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Stručni skup sastojao se od dva dijela, a predsjedao je voditelj MŽSV Josip Posavec.

Na samom početku skupa nazočne je pozdravila i zaželjela uspješan rad ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec,  Bosiljka Vinković Kukolić.

Prvi dio, pod nazivom Turizam RH – stanje, prednosti, nedostatci, izazovi, prilike , održivost prezentirala je i vodila Sandra Herman.

Sandra Herman je u zadnje dvije godine radila na mjestu državne tajnice u Ministarstvu turizma i sporta. Nazočnima je izdvojila prednosti i prilike za poboljšanje kvalitete turizma RH, opisala nedostatke turizma RH, kakav će utjecaj uvođenja eura imati za turizam RH, značenje turizma RH za ukupno gospodarstvo, te ono posebno bitno za budućnost, objasniti načine stvaranja održivog turizma u RH.

– Pojava  koronavirusa utjecala je i na drugačije viđenje našeg turizma, poboljšanje kvalitete i odnosa prema turizmu kao bitnoj grani gospodarstva za cijelu državu – zaključila je Herman.

Drugi dio, kojem je tema bila Primjer uspješne poduzetnice iz industrije mode vodila je Ksenija Vrbanić, vlasnica modnog studije Xenia Design.  Vrbanić je nazočnima navela primjere marketinških aktivnosti za proboj na svjetska tržišta, objasnila važnost brendiranja za poslovnu organizaciju, važnost motivacije i odnosa sa zaposlenicima, opisala kako graditi kvalitetan odnos s klijentima.

Kroz niz zanimljivih priča iz stvarnoga života, Vrbanić predstavila je svojih više od 30 godina življenja poduzetništva.

Sudionici su predavačicama postavili mnogo zanimljivih pitanja na koja su dobili iscrpne odgovore. Predavačice su prenijele puno iskustva, znanja i informacija koje će sudionici/profesori moći prenositi na učenike.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje