Povežite se s nama

Foto i video

Kućan Donji – nalet vlaka

Objavljeno:

- dana

Foto i video

FOTO U Zelendvoru održana akcija Rotary šuma pa posađeno 1.250 sadnica hrasta lužnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : Ivan Agnezovic

Na području Zelendvora u subotu, 23. ožujka, održana je već tradicionalna akcija – Rotary šuma, koju već nekoliko godina organiziraju Rotary Club Varaždin, zajedno s drugim Rotary klubovima iz Varaždinske županije, Varaždinskom županijom, Općinom Petrijanec, Šumarijom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka.

U ovoj akciji posađeno je 1.250 sadnica hrasta lužnjaka.

– Prije nekoliko godina Rotary klubovi iz naše županije potpisali su sporazum s Varaždinskom županijom, Šumarijom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka o zajedničkom sudjelovanju u akciji – Rotary šuma. Sadnjom drveća rotarijanci se pridružuju globalnoj ekološkoj akciji Rotary Internationala, a donacijom koju smo prikupili u ovoj akciji pomoći ćemo Srednjoj školi Arboretum Opeka, u kojoj se uređuje Centar izvrsnosti u poljoprivredi – istaknuo je dopredsjednik Rotary Cluba Varaždin, dr. sc. Miroslav Benko.

Ovogodišnja akcija organizirana je na području Gospodarske jedinice Zelendvor, gdje je mladicama hrasta lužnjaka pošumljeno 0,66 hektara površine.

– Ovo je još jedna hvalevrijedna akcija, kojom smo obilježili Svjetski dan šuma. Radimo sanaciju i pošumljavamo površine u Zelendvoru na kojima je prije rastao borovac. Dosad smo na tom području već zasadili 32 tisuće sadnica hrasta lužnjaka, a ove godine planiramo posaditi ukupno 100.000 tisuća mladica hrasta lužnjaka – rekao je Tomica Cukor, upravitelj Šumarije Varaždin.

Akciju su i ove godine podržali Općina Petrijanec i Varaždinska županija.

-Općina Petrijanec već godinama podupire ovu akciju pošumljavanja, u kojoj redovno sudjeluju i učenici Osnovne škole Petrijanec. Ovo je već druga akcija pošumljavanja u ovoj godini, jer smo nedavno akciju pošumljavanja imali s tvrtkom Fanon, koja je sadnjom trideset sadnica obilježila 30 godina rada. Općina Petrijanec provodi i program provedbe klimatskih promjena, kojom želimo ozeleniti što više javnih površina u našoj općini, ali i podići ekološku svijet naših mještana, a posebice djece, koja redovno sudjeluju u akcijama ćišćenja okoliša i pošumljavanju – rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec i potpredsjednik Skupštine Varaždinske županije.

U akciji je sudjelovalo i dvadesetak učenika i nastavnika Srednje škole Arboretum Opeka.

-Već niz godina odlično surađujemo s Rotary Clubom Varaždin u ovom hvalevrijednom projektu. Kao škola koja je fokusirana na poljoprivredu podržavamo ovakve ekološke akcije i rado sudjelujemo u akcijama pošumljavanja, tim prije jer su rotarijanci ovom prigodom prikupljali i dobrotvorna sredstva koja će donirati našoj školi – istaknuo je Dragan Brkić, ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka.

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Bivša Vama sve više mijenja vizuru, investitori ostvarili 15% izgrađenosti do useljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : Ivan Agnezovic

U samom centru grada, varaždinska tvrtka Marlex invest nastavlja s radovima na prenamjeni nekadašnje robna kuće Vama u moderan poslovno-stambeni centar.

>>Počela prodaja dvosobnih stanova na Vami, za “siću“ od 3300 eura po kvadratu

Podsjećamo, iznad modernog poslovnog centra, na tri kata grade 35 vrhunski opremljenih modernih stanova površine od 72 do 345 metara četvornih.

Prema zadnjim podacima investitora od 21. veljače 2024. godine, postotak izgrađenosti do useljenja je bio 15%. Još uvijek je za prodaju slobodno 12 stanova, a svi će biti spremni za useljenje na jesen 2025. godine.

Kako trenutno izgleda gradilište na kapucinskom trgu pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje